Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jeffrey de Graaf - PDC World Championship 2024

De Graaf strijdt maar verliest van Cross, Williams en Chisnall winnen ook

Drie spelers uit Engeland hebben de laatste 16 bereikt van het PDC WK. Scott Williams, Dave Chisnall en Rob Cross wisten afgelopen middag hun derde ronde wedstrijd te winnen. Lees hier meer.

Scott Williams 4-3 Martin Schindler

Scott Williams mocht na de kerstbreak de eerste pijlen naar het bord gooien. Nadat de eerste twee legs met de darts mee gingen, plaatste Martin Schindler de eerste break. Met een 100-finish wist Schindler te breaken, waarna hij in 15 pijlen zijn eigen leg hield om de eerste set te pakken. Dit niveau hield de Duitser vast in de tweede set, met legs in 13,18 en 14 darts stond het binnen korte tijd al 2-0 in sets voor Schindler.

Na een korte pauze begon Williams iets beter te spelen, terwijl het niveau van Schindler wat minder werd. Nadat Williams zijn eigen leg in 19 pijlen hield, produceerde de Engelsman een 152-finish om Schindler te breaken. Dit volgde hij op met een 17-darter en kwam daarmee ook op het scorebord; 2-1 in sets. Dit goede gevoel nam ‘Shaggy’ mee naar set 4. Schindler gooide een matige leg, waardoor Williams 21 darts mocht gooien om te breaken. Dankzij een 146-finish verzilverde Williams de break ook. Toch had Schindler de set nog niet opgegeven. Met een 13-darter hield de Duitser zijn eigen leg en wist vervolgens Williams ook terug te breaken naar 2-2. Schindler mocht gaan beginnen om er 3-1 in sets van te maken, maar gooide vervolgens zijn slechtste leg van de partij tot zover. Williams profiteerde optimaal, gooide 76 uit en bracht de wedstrijd helemaal in evenwicht; 2-2 in sets.

Na de laatste pauze begon Schindler scherp aan de vijfde set. Met een 13-darter wist hij Williams meteen te breaken om daarna in 14 pijlen ook zijn eigen leg te houden. In de derde leg miste Williams twee pijlen op dubbel 18 om nu wel zijn eigen leg te houden. Schindler deelde een grote klap uit, met een waanzinnige 161-finish kwam hij op een 3-2 voorsprong in sets. In set 6 gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg was het toch de Engelsman die zijn nodige break plaatste, met een 81-finish in 12 pijlen kwam hij op een 2-1 voorsprong. Een leg later leek ‘The Wall’ meteen terug te breaken, nadat hij na 9 pijlen op dubbel 18 te wachten stond. Echter werd er drie keer gemist op diezelfde dubbel, waardoor Williams via dubbel 10 een allesbeslissende set afdwong.

Schindler begon beter aan de zevende set, zo wist hij gelijk in de eerste leg Williams te breaken. In zijn eigen leg kreeg hij vervolgens een pijl op dubbel 16 vanaf een 104-finish om op matchpoint te komen, maar die werd gemist. Williams greep zijn kans, gooide 90 uit en brak zo terug naar 1-1. Uiteindelijk hielden beide heren hun eigen legs, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. Daarin was het ‘Shaggy’ die zijn zenuwen het beste onder bedwang hield. Met een 17- en 13-darter trok Williams zo alsnog aan het langste eind, hij won de tiebreak met 4-2.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Scott Williams: 94,36 / 42,4%
Martin Schindler: 95,15 / 38,9%

Dave Chisnall 4-1 Gabriel Clemens

In de tweede partije stonden er ook een Engelsman en een Duitser tegenover elkaar. In de derde leg kreeg Clemens vier pijlen op dubbel 16 om 2-1 voor te komen, maar liet die kans onbenut. Chisnall wist diezelfde dubbel 16 wel te raken en plaatste zo de eerste break van de partij. Hij volgde dit op met een 100-finish in zijn eigen leg en trok zo de eerste set naar zich toe. Na een korte pauze wist Chisnall een goede eigen set te gooien. Met legs in 17,14 en 13 darts gaf Clemens geen kans en kwam hij op een 2-0 voorsprong in sets.

Het leek een erg eenzijdige wedstrijd te worden. Helemaal toen Chisnall set drie begon met twee 14-darters. Clemens deed nog wel iets terug door zijn eigen leg te houden. In de vierde leg kreeg Clemens ook nog eens twee pijlen op de dubbel om terug te breaken, maar die werden gemist. Chisnall gooide dubbel 7 en kwam zo op een 3-0 voorsprong. In de vierde set kwam de Duitser er iets beter in, ook dankzij wat missers op de dubbels van Chisnall. Zo miste hij in de openingsleg van set 4 vier pijlen op tops, waardoor Clemens via tops meteen een break kon plaatsen. Met een 15-darter hield hij ook zijn eigen leg. De overige twee legs gingen met de darts mee, waardoor ‘The German Giant’ met een 11-darter terug kwam tot 3-1 in sets.

Na de laatste pauze leek Chisnall het snel af te willen maken. Net als in set drie begon ‘Chizzy’ met twee 14-darters en was zo één leg verwijderd van de laatste 16. Toch vocht Clemens zich goed terug in de partij, met een 13-darter en een 72-finish mocht hij zelf beginnen om er 3-2 in sets van te maken. Dat lukte uiteindelijk niet. Chisnall stond na 9 pijlen op 81, wat uiteindelijk een 13-darter werd voor een 4-1 zege.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dave Chisnall: 95,49 / 50%
Gabriel Clemens: 96,16 / 24,1%

Rob Cross vs Jeffrey de Graaf

De middagsessie werd afgesloten met de wereldkampioen van 2018 tegen de in Zweden wonende Nederlander, Jeffrey de Graaf. De Graaf begon goed aan de partij, met een 13-darter wist hij Cross meteen te breaken. Cross kwam gelijk met het antwoord, met een 14-darter brak hij terug om in hetzelfde aantal pijlen ook zijn eigen leg te houden. De hield vervolgens ook zijn eigen leg, waardoor er een beslissende leg aan te pas kwam. De Graaf kreeg één setdart vanaf een 88-finish op de bull, maar die werd gemist. Cross wist dubbel 10 te raken en kwam zo op een 1-0 voorsprong in sets. In de tweede set werd De Graaf meteen in de eerste leg gebroken door een 80-finish van Cross. Hij volgde dit op met legs in 16 en 15 pijlen om de tweede set met 3-0 in legs te winnen.

In de derde set moest er net als in set één een vijfde leg aan te pas komen. Dit keer was het De Graaf die aan het langste eind trok. Cross miste dubbel 18 voor een 72-finish, waardoor De Graaf via dubbel 16 de set afpakte. Dit was ondanks een 148-finish van Cross die daarnaast ook een setgemiddelde noteerde van 104. Dit goede gevoel nam hij mee naar de vierde set. De Zweed kwam 2-1 voor en stond na 12 pijlen te wachten op 54 om er 2-2 in sets van te maken. Echter kreeg hij geen kans meer, Cross gooide 84 uit op de bull. De Graaf mocht de beslissende leg beginnen, maar zag Cross een cruciale 180’er gooien. Dit initatief gaf ‘Voltage’ niet meer uit handen, via dubbel 8 herstelde Cross de zaken; 3-1 in sets.

Na de laatste pauze gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg miste Cross dubbel 16 voor een 104-finish om zijn eigen leg te houden. De Graaf profiteerde en wist via dubbel 16 een belangrijke break te plaatsen. De Zweed produceerde een 15-darter in zijn eigen leg om er 3-2 in sets van te maken, Cross verloor deze set met een gemiddelde van ruim 106! De Graaf begon vervolgens ook goed aan de zesde set, met een 17-darter hield hij zijn eigen leg. Daarna was het toch de Engelsman die er een tandje bij deed. Met legs in 11,13 en 14 trok ‘hij ‘Voltage’ de partij met 4-2 in sets naar zich toe. De Graaf kan met opgeheven hoofd het WK verlaten, de Nederlandse Zweed heeft erg constant gespeeld in zijn drie wedstrijd, maar uiteindelijk was de nummer 8 van de wereld net iets te sterk.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rob Cross: 101,32 / 51,7%
Jeffrey de Graaf: 91,95 / 33,3%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

De Graaf strijdt maar verliest van Cross, Williams en Chisnall winnen ook