Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jeffrey de Graaf - Dutch Darts Championship 2024

De Graaf zet goede vorm voort en wint op PDCNB Tour

Jeffrey de Graaf zit in een geweldige periode. De Nederlandse-Zweed grijpt na een finale op de Pro Tour in Finland alweer zijn derde titel op de PDCNB Pro Tour.

Zondagochtend begonnen 68 spelers in Finland aan PDC Nordic & Baltic Pro Tour 6. Direct in de eerste ronde werd een grote naam uitgeschakeld. Marko Kantele, nummer 3 geplaatst, verloor in een beslissende leg van Valters Melderis. Van de overige acht geplaatste spelers wist alleen Jani Laurila niet de kwartfinales te bereiken. Laurila verloor bij de laatste 32 met duidelijke cijfers van Mindaugas Barauskas; 6-1. Voor de man uit Litouwen betekend dit extra goed nieuws, want hij mag eind deze maand zijn land gaan vertegenwoordigen op de World Cup of Darts.

Met zes geplaatste spelers in de kwartfinale leverde dit een aantal topduels op. Jeffrey de Graaf, de laatste weken in sterke vorm, rekende in aan spannend duel af met de andere man in vorm, Andreas Harrysson. Oskar Lukasiak, op de World Cup de nummer twee van Zweden, klopte met Cor Dekker ook een sterke tegenstander, waarna hij een ronde later ook afrekende met Johan Engström. Voor de tweede keer dit jaar haalde hij zo de finale op de PDCNB Tour, met nu Jeffrey de Graaf als tegenstander. De geboren Nederlander kwam in zijn halve finale met 5-2 achter tegen Darius Labanauskas, maar draaide de partij toch nog knap om.

In de finale hoefde de recente finalist op de Pro Tour minder te zweten. Al vroeg in de wedstrijd wist De Graaf een gat te slaan, mede door veel gemiste dubbels van Lukasiak. Met behulp van een 127-finish kwam de stand snel op 4-1, waarna de zege nooit meer in gevaar kwam. Lukasiak zette nog even aan, maar moest toezien hoe De Graaf met 6-3 alweer zijn derde titel van het jaar greep.

Uitslagen

Kwartfinales
Johan Engström 6-2 Mindaugas Barauskas
Oskar Lukasiak 6-4 Cor Dekker
Jeffrey de Graaf 6-4 Andreas Harrysson
Darius Labanauskas 6-2 Valters Melderis

Halve finales
Oskar Lukasiak 6-2 Johan Engström
Jeffrey de Graaf 6-5 Darius Labanauskas

Finale
Jeffrey de Graaf 6-3 Oskar Lukasiak

Stand

Met nog vier toernooien te gaan hebben Jeffrey de Graaf en Johan Engström een riante voorsprong op de rest van het veld. Het WK ligt voor beide mannen voor het oprapen.

  1. Jeffrey de Graaf 3900
  2. Johan Engström 3350
  3. Oskar Lukasiak 1775
  4. Cor Dekker 1700
  5. Marko Kantele 1675
  6. Darius Labanauskas 1325
  7. Andreas Harrysson 1025
  8. Jani Laurila 875

World Cup of Darts

Na het zesde toernooi van de PDC Nordic & Baltic Tour zijn alle deelnemers voor de Scandinavische landen voor de World Cup of Darts bekendgemaakt. Hieronder een overzicht van de zeven deelnemende landen:

Denemarken – Benjamin Drue Reus & Claus Bendix Nielsen
Finland – Teemu Harju & Marko Kantele
IJsland – Arngrímur Ólafsson & Pétur Rúðrik Guðmundsson
Letland – Madars Razma & Valters Melderis
Litouwen – Darius Labanauskas & Mindaugas Barauskas
Noorwegen – Cor Dekker & Kent Jøran Sivertsen
Zweden – Jeffrey de Graaf & Oskar Lukasiak

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *