Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nederlands Team - WDF World Cup 2023

De Graaf/Zijlstra pakken brons, Nederlandse heren eenvoudig naar laatste 16

Dag 3 van de WDF World Cup in Denemarken stond in het teken van het teamevent voor de heren, het koppeltoernooi voor de dames en jongens en het singletoernooi voor de meisjes. Lees hier alles over de Nederlandse resultaten terug.

Heren – teamevent

Na het singletoernooi en het koppeltoernooi was het donderdag tijd voor het teamevent bij de heren. De Nederlandse heren waren ingedeeld in een een groep met Slovenië en Gibraltar. Tegen Slovenië kwamen de heren al snel 6-2 voor, maar zagen de Slovenië met drie gewonnen legs op een rij terug komen tot 6-5. Verder lieten de Nederlanders het niet komen. Plaisier, Klaasen en Van Peer wonnen de laatste drie legs voor een 9-5 overwinning. Tegen Gibraltar kwamen Team Nederland nooit in problemen, met een 9-1 overwinning werden ze groepswinnaar en mochten het in de laatste 32 opnemen tegen Noord-Ierland.

De Noord-Ieren wisten de eerste leg pakken, maar zagen de Nederland al snel het initatief nemen door drie legs op een rij te winnen. 3-1 werd 5-2, wat de Nederlanders wisten uit te breiden naar 8-4. In leg 13 kregen de Nederlanders al de eerste matchdarts, die niet werden benut door Klaasen. Gilliand kon hierdoor toch een vijfde leg toekennen aan Noord-Ierland. Een leg later maakte Van Peer het sterk af, met een 72-finish in 15 pijlen wonnen Team Nederland met 9-5. Morgen mogen de heren terugkomen voor de laatste 16, waarin ze het opnemen tegen de Duitse heren.

Dames – koppeltoernooi

Voor de dames werd er donderdag gestreden om medialles en belangrijke punten in het koppeltoernooi. Noa Lynn van Leuven en Aletta Wajer vormden één van de twee koppels en mochten al in de eerste ronde starten. Met een ruime 4-0 overwinning op een Frans koppel werd de tweede ronde eenvoudig gehaald. In deze ronde stonden ze tegenover een Maltees duo. Ze gaven slechts één leg weg in een klinkende 4-1 overwinning, waarmee ze de laatste 32 bereikten. In de laatste 32 namen ze het op tegen het Duitse koppel Armstrong/Willkomm. De Nederlanders kwamen 2-1 voor, maar zagen door het ijzersterke scoringsvermogen van Willkomm de Duitsers de laatste drie legs allemaal winnen voor een 4-2 overwinning. Van Leuven/Wajer strandden in de laatste 32.

Het andere Nederlandse koppel bestond uit Aileen de Graaf en Anca Zijlstra. De dames begon sterk aan het toernooi, door de openingswedstrijd met 4-0 te winnen van een Tsjechisch koppel. Ze vervolgden dat met twee 4-2 overwinningen om zo de kwartfinales te bereiken, een Slowaaks en Australisch koppel werden verslagen. In de kwartfinales troffen ze een koppel uit Zuid-Afrika. Zonder enige problemen werd er met 4-0 gewonnen en zo werd de tweede medaille bij de dames veiliggesteld. Of dit goud, zilver of brons zou worden, moest de tijd uit wijzen. In de halve finales moesten ze het opnemen tegen de grote favoriet in het koppeltoernooi bij de dames, Beau Greaves en Deta Hedman waren de tegenstander. De Nederlandse dames begon prima door de eerste twee legs te winnen. In leg 3 kreeg De Graaf de kans om er 3-0 van te maken, maar benutte de kans niet. Vanaf dat moment begonnen Greaves en Hedman de triples te vinden en wonnen zo de laatste 5 legs voor een 5-2 overwinning. Toch kunnen De Graaf en Zijlstra trots zijn op een hun resultaat, een knappe bronzen medaille. Greaves/Hedman mogen het vrijdagavond in de finale opnemen tegen het Finse koppel bestaande uit Kirsi Viinikainen en Sari Sauvola.

Jongens – koppeltoernooi

De jongens begonnen donderdagmiddag aan het koppeltoernooi. Bradley van der Velden en Pim van Bijnen speelden ijzersterk in hun groep met vier andere koppels. Er werd met meerdere 70+ gemiddeldes gewonnen van Canada (3-1), Finland (3-1), België (3-0) en Ierland (3-1) en gingen zo als nummer 1 in de groep door naar de kwartfinales. Daarin troffen ze het Duitse koppel Hofkens/Steinmetz. De Duitsers begonnen geweldig aan de partij, met finishes van 114 en 120 van Hofkens kwamen ze al snel op een 2-0 voorsprong. In de derde leg deed het Nederlandse koppel wat terug, door via dubbel 16 er 2-1 van te maken. Een leg later kreeg Van Bijnen ook de kans om de stand gelijk te trekken, maar miste twee cruciale pijlen op de dubbel. Steinmetz wist dubbel 18 wel te raken en zo waren zij één leg verwijderd van een medaille. In de vijfde leg waren de triples op bij Van der Velden en Van Bijnen, waardoor de Duitsers in 20 pijlen de zege grepen; 4-1. Toch een knappe vijfde plaats voor de Nederlanders. De finale, die vrijdag wordt gespeeld, zal gaan tussen Banks/Walker (Engeland) en Hofkens/Steinmetz (Duitsland).

Meisjes – singletoernooi

Voor de meisjes stond het laatste toernooi vandaag op het programma, het singletoernooi. Voor Nederland probeerden Chantal Tessin en Daphne Camijn de eer hoog te houden. Camijn begon prima aan het toernooi door haar eerste wedstrijd te winnen van een Amerikaanse (3-0). Dit volgde ze op met een dikke nederlaag tegen Duitsland, het werd 3-0 voor Jacqueline Rantsch. Met een 3-2 overwinning op een Zuid-Afrikaanse speelster, bleef ze hoop houden op de laatste 16. Echter verloor ze haar laatste wedstrijd met 3-1 van een speelster uit Mongolië, waardoor ze in de groepsfase werd uitgeschakeld.

Tessin had het geluk niet aan haar zijde. Ze kon op de belangrijke momenten net niet de juiste triple en dubbel vinden, waardoor ze al haar groepswedstrijden verloren. Er werd verloren van Canada (3-0), Denemarken (3-1), België (3-0) en Australië (3-0). De finale, die zaterdagochtend wordt gespeeld, zal gaan tussen de Engelse Paige Pauling en de Ierse Rebecca Allen.

Jongens – koppeltoernooi: 5e plaats.
Meisjes – singletoernooi: 2x groepsfase.
Dames – koppeltoernooi: 3e plaats, 17de plaats.
Heren – teamevent: Nog niet bekend (staan in laatste 16).

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

De Graaf/Zijlstra pakken brons, Nederlandse heren eenvoudig naar laatste 16