Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Gary Anderson

De Sousa en Clayton doen goede zaken, Anderson opnieuw sterk

Speelronde 12 betekende de laatste Premier League avond van deze week. Peter Wright vocht voor zijn laatste kans terwijl ook de 3 koplopers streden voor hun plek. Lees hier alles terug.

Peter Wright vs Jose de Sousa

De eerste leg werd begonnen door Wright die, voor de verandering, maar weer eens een compleet ander setje darts voor de dag had gehaald. Nadat ‘Snakebite’ geen trippel wist te gooien en zijn eerste leg had ingeleverd door een 15-darter van De Sousa, besloot de Schot dat ook deze pijlen geen succes zouden geven. Na de eerste leg begon hij leg 2 met het setje van de donderdagavond. Ook dit leverde niet het gewenste effect op. De Sousa pakte leg 2 met een 15-darter, kreeg leg 3 met 14 darts op 0 en won leg 4 met wederom een 15-darter. Wright stond na 4 legs op een schamele 75 gemiddeld en besloot weer terug te wisselen naar het setje darts waar hij leg 1 mee was begonnen. Wright vocht voor zijn laatste kans, maar dit was absoluut niet te zien aan zijn spel. Vanaf 80 kreeg de Schot de kans om zijn eerste leg van de avond te winnen, maar deze kans verprutste hij door voor 2 keer tops te gaan en zijn eerste dart al te missen. De Sousa gooide 62 uit en leek de buit al zo goed als binnen te hebben. De 6-0 liet niet lang op zich wachten, want met een 16-darter werd ook deze leg gewonnen door de Portugees. Leg 7 zou dan eindelijk de leg worden waarin Wright een kans op de dubbel kreeg. Met een 18-darter door een gegooide dubbel 5 ging leg 7 naar ‘Snakebite’. De Sousa stelde snel orde op zaken, want met een 13-darter kwam ‘The Special One’ op een 7-1 voorsprong en was het eerste wedstrijdpunt binnen. Wright begon leg 9 spectaculair met 2 keer een 180 score, maar wist deze goede start niet door te zetten naar de dubbels. De Sousa kreeg de kans, na 3 missers van Wright, en besliste het duel via de dubbel 15: 8-1.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jose de Sousa: 102,9 / 61,54%
Peter Wright: 84,3 / 14,29%

Jonny Clayton vs Nathan Aspinall

In de derde partij van de avond namen Jonny Clayton en Nathan Aspinall het tegen elkaar op, een belangrijke wedstrijd voor de play-offs. Het was Jonny Clayton die de partij mocht beginnen, maar het was Aspinall die meteen breakkansen kreeg. Die werden gemist, waardoor Clayton alsnog zijn eigen leg hield. Aspinall gooide in zijn eigen leg twee maximale scores en hield in 17 darts zijn eigen leg. Een leg later was het Aspinall die de eerste break plaatste, die deed hij met een 67-finish. Toch was het een leg later Clayton die meteen terug brak met een 66-finish. Clayton hield dat goede gevoel vast en pakte met een 11,13 en 17-darter een 5-2 voorsprong. Aspinall bleef zoals altijd doorvechten, met een 13-darter en 14-darter kwam hij terug tot 5-4. In leg 10 misten beide heren erg veel dubbels, maar het was ‘The Asp’ die gewoon op gelijke hoogte kwam. Leg 11-13 gingen met de darts mee, waardoor Clayton het eerste punt binnen had. In de laatste leg kreeg Aspinall één kans op een punt, maar een 79-finish werd gemist. Clayton profiteerde en pakte via tops een hele belangrijke 8-6 overwinning en blijft in de race voor de play-offs.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jonny Clayton: 92,88 / 26,67%
Nathan Aspinall: 91,64 / 20%

Dimitri van den Bergh vs Gary Anderson

De Premier League werd deze week afgesloten met een kraker tussen Dimitri van den Bergh en Gary Anderson. Beide heren begonnen goed met één van de maximale scores. Toch was het Van den Bergh die met een 72-finish zijn eigen leg hield. Anderson gooide vervolgens 6 perfecte pijlen in zijn eigen leg om uiteindelijk in 11 darts op één te komen. Tot 2-2 gingen alle legs met de darts mee. In leg 5 plaatste de Schot de eerste break door een 123-finish te gooien. Hij verzilverde de break door opnieuw een 100+ finish te gooien, het werd 4-2 met een 146-finish. Het niveau wist Anderson de volgende legs ook vast te houden, want met een 81-finish in 12 darts brak hij voor de tweede keer en kwam op 6-2 met een 13-darter. In de negende leg kreeg Van den Bergh sinds lange tijd weer een pijl op de dubbel, maar dubbel 16 werd gemist. Anderson pakte hierdoor via dubbel 18 het eerste punt. Toch bleef Van den Bergh vechten waarvoor hij waard was, dankzij een 132-finish brak hij terug naar 7-3. De break wist de Belg ook te verzilveren via dubbel 18. Een leg later wist Anderson het koelbloedig af te maken, een 92-finish zorgde voor een 8-4 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gary Anderson: 107,85 / 80%
Dimitri van den Bergh: 104,40 / 44,44%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *