Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Jose de Sousa

De Sousa en Clayton doen goede zaken, Wade haakt af

Afgelopen maandagavond werd de Premier League hervat in Milton Keynes en voor het eerst dit jaar met publiek! Naast de partij van Van Gerwen en Aspinall stonden er nog drie partijen op het programma. Lees hier alles terug.

Jonny Clayton vs Gary Anderson

Speelronde 13 werd begonnen met de nummer 5 en 6 van de stand op dit moment. Gary Anderson schoot uit de startblokken door in de eerste leg meteen twee maximale scores te gooien. Toch was het Jonny Clayton die met een 66-finish zijn eigen leg hield. Een leg later kwam Anderson wel op het scorebord door een 14-darter te gooien. In leg 4 werd de eerste break geplaatst, Anderson miste een 70-finish en Clayton wist meteen te profiteren door via dubbel 8 naar 3-1 te breaken. Een leg later verzilverd de Welshmen de break door 60 uit te gooien. In de zesde leg miste Anderson een 121-finish, waardoor Clayton met een 11-darter voor de tweede keer brak. Ook deze break werd verzilverd door ‘The Ferret’, met een 61-finish werd het al erg snel 6-1. Voor de derde leg op een rij kreeg de Anderson één pijl op de dubbel waardoor Clayton met een geweldige 124-finish het eerste punt pakte. Een leg later zorgde Clayton het zorgvuldig uit en pakt in 17 darts een belangrijke 8-1 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 101,24 / 57,14%
Gary Anderson: 104,48 / 12,50%

Jose de Sousa vs Dimitri van den Bergh

In de tweede partij van de avond namen de nummer 3 en 4 van de de stand het tegen elkaar op. Jose de Sousa begon de wedstrijd en hield in 14 darts keurig zijn eigen leg. Dimitri van den Bergh antwoordde goed door de stand gelijk te trekken met een 11-darter. Net als in de eerste wedstrijd kwam in eerste break in leg 4. Van den Bergh miste een 68-finish, De Sousa stapte meteen in en brak met een 70-finish naar 3-1. Ondanks een maximale score van de Belg was het toch de Portugees die de break verzilverde. Vervolgens gingen er 7 legs met de darts mee voor een 7-5 tussenstand in het voordeel voor De Sousa. In leg 13 miste De Sousa zijn eerste matchdart op een 164-finish, waarna Van den Bergh nu wel zijn breakkans pakte door 51 uit te gooien voor 7-6 nadat de Belg in leg 11 ook al drie breakkansen miste. In de beslissende leg begon De Sousa met een 180’er en die bleek cruciaal te zijn. Met een 15-darter pakte ‘The Special One’ een hele belangrijke 8-6 overwinning en doet daarmee goede zaken voor de play-offs.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jose de Sousa: 100,14 / 36,36%
Dimitri van den Bergh: 95,08 / 37,50%

James Wade vs Peter Wright

Alles of niets, voor zowel James Wade als Peter Wright. Een nederlaag hier en de kans om nog de halve finale te halen zou nog kleiner worden. Voor Wright zou het zelfs met een overwinning al lastig worden. Na twee legs leek dit nog moeilijker te worden: Wade opende sterk met legs in 11 en 17. Legs in 11 en 16 later van ‘Snakebite’ bracht de stand snel weer gelijk. Wright versnelde met nog een 11-darter, waarna Wade het hemzelf enorm moeilijk maakte. ‘The Machine’ miste vijf pijlen op de dubbels, waardoor hij Wright de leg gaf. Beide mannen bleven tot 6-4 hun eigen legs houden, waarna Wright met een 12-darter Wade brak en zichzelf verzekerde van een punt. Met een 19-darter daarna maakte hij hier ook nog een overwinning van. Beide mannen staan nu op 11 punten en hebben een wonder nodig willen ze nog de Play-Offs halen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 96.29 / 44.44%
Peter Wright: 98.68 / 61.54%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *