Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Jose de Sousa

De Sousa gooit 9-darter, Cross verslaat Clayton

Afgelopen avond stond de vierde speelronde van de Premier League op het programma. Naast de partij tussen Michael van Gerwen en James Wade stonden er nog vier partijen op het programma. Lees hier alles terug.

Dimitri van den Bergh 6-6 Peter Wright

Het was Dimitri van den Bergh die aan de vierde Premier League mocht beginnen. Dit deed hij door in 14 darts zijn eigen leg te houden. Ondanks een goede start van de Belg in de tweede leg was het Peter Wright die ook in 14 darts zijn eigen leg hield. Met een 100-finish hield Van den Bergh eenvoudig zijn leg, voordat hij met een 160-finish in 12 darts de eerste break van de wedstrijd plaatste. De break werd niet verzilverd, want met een 121-finish brak Wright meteen terug. ‘Snakebite’ miste een 126-finish om de stand gelijk te trekken, waardoor Van den Bergh ervoor zorgde dat er opnieuw een break kwam; 4-2. Ook ‘The Dreammaker’ wist de break niet te verzilveren, via dubbel 8 maakte Wright opnieuw de break ongedaan. Wist hij de stand nu wel gelijk te trekken? Het antwoord was ja, een 13-darter zorgde ervoor dat het 4-4 werd. Een 66-finish zorgde ervoor dat de Belg opnieuw op voorsprong kwam. In leg 10 kreeg Van den Bergh al de kans om het eerste punt te pakken, maar miste drie keer op de dubbel. Wright bleef erg koel en bracht met een 60-finish de stand op 5-5. Leg 11 begon met een maximale score van beide mannen, maar uiteindelijk was het toch Van den Bergh die het eerste punt pakte via dubbel 8. Wright verdiende een punt in deze wedstrijd en die kwam er ook. Met twee 180’ers en dubbel 8 eindigde de Schot de wedstrijd in 11 darts voor 6-6.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dimitri van den Bergh: 101,02 / 42,86%
Peter Wright: 97,46 / 46,15%

Rob Cross 7-3 Jonny Clayton

Jonny Clayton mag, zeker na woensdagavond, dé man in vorm worden genoemd. Met een 9-darter en weer een 100+ gemiddelde laat hij zien dat hij als debutant absoluut geen vrees heeft voor de topnamen. Voor Cross zou hij dat dan ook niet moeten hebben, al lijkt Cross wel langzaam weer aan de beterende hand. Met een 16-darter kwam hij ook op 1-0 en leek hij weer op jacht naar een zege. Toch ging het daarna mis: door gemiste dubbels liet hij Cross in de wedstrijd komen en ‘Voltage’ pakte zelfs een 3-1 voorsprong. Met twee 14-darter herstelde Clayton dit snel. Door echter weer drie pijlen te missen, dit keer op tops, liet hij Cross weer terugbreken. Dit betekende daarna ook meteen het einde voor Clayton: Cross won nog drie legs op rij, waardoor de Engelsman de zege pakte. Ook hij komt op 5 punten, waarop Clayton na gisteren al stond.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Rob Cross: 97.01 / 35%
Jonny Clayton: 95.98 / 18.75%

Jose de Sousa 6-6 Nathan Aspinall

José de Sousa bewees op woensdag maar weer eens dat rekenen niet zijn sterkste punt is en ook vandaag was hij zeker niet van plan om dat wel goed te kunnen. Tegen Aspinall, toch een belangrijke wedstrijd om afstand te nemen van de degradatieplekken, begon hij meteen met geklungel. Na vanaf 82 een single 3 en triple 13 te hebben gegooid (en dus uit te komen op dubbel 20), mikte hij op dubbel 16. Na meerdere missers in de beurten erna ging de leg zelfs nog naar Aspinall. Toch kwam de leg daarna pas hét hoogtepunt van de wedstrijd: gisteren kreeg hij nog een 9-darter tegen, vandaag gooide de Portugees er zelf één. Na een 14-darter van Aspinall volgde De Sousa dit ook nog met legs in 13 en 14 pijlen, waardoor zijn niveau net als op woensdag weer torenhoog lag. Door achtereenvolgens nog twee 13-darters te gooien kwam ‘The Special One’ op 5-3, maar door gemiste dubbels liet hij ‘The Asp’ weer terugkomen tot 5-5. De punten werden uiteindelijk ook gedeeld: De Sousa miste nog één pijl op de bull voor de volle buit, maar meer dan één punt zat er niet in.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
José de Sousa: 100.95 / 25%
Nathan Aspinall: 95.82 / 42.86%

Gary Anderson 7-2 Glen Durrant

Gary Anderson mocht de laatste wedstrijd van de avond beginnen en deed dat met een 14-darter. Glen Durrant antwoordde goed door zijn eigen leg met een 16-darter te houden. Met de tweede 14-darter hield Anderson opnieuw zijn eigen leg, voordat hij met een 13-darter de eerste break plaatste. De break werd met een knappe 62-finish verzilverd voor 4-1. In de zesde leg kreeg de Schot opnieuw de kans op een break, maar werd gemist. Durrant bleef aanhaken door een 108-finish uit te gooien. Dit bleek ook de laatste leg die ‘Duzza’ wist te pakken. De laatste drie legs gingen in 14,18 en 17 darts naar ‘The Flying Scotsman’ voor een 7-2 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Gary Anderson: 97,56 / 58,33%
Glen Durrant: 87,90 / 40%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *