Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

De Sousa, Humphries, Cross en Van der Voort bereiken halve finales

Zondagavond staat in Praag in het teken van de finaleavond van de Czech Darts Open. Jose de Sousa, Luke Humphries, Rob Cross en Vincent van der Voort wisten zojuist hun kwartfinales te winnen. Lees hier meer.

De eerste kwartfinale werd gespeeld tussen Rowby-John Rodriguez en Jose de Sousa. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg plaatste De Sousa de eerste break door 78 uit te gooien. De break werd een leg later verzilverd voor een 3-1 voorsprong. In leg 5 produceerde de Portugees een 11-darter en won daarmee zijn vierde leg op een rij. Dit keer verzilverde De Sousa de break niet, met een 71-finish brak Rodriguez meteen terug naar 4-2. Verder kwam de Oostenrijker niet, want met twee 15-darters op een rij plaatste De Sousa zich voor zijn allereerste Euro Tour halve finale van 2022.

In de tweede kwartfinale troffen Michael van Gerwen en Luke Humphries elkaar. De eerste 4 legs waren allemaal breaks. Zo brak Humphries de Nederlander in 13 en 12 darts, terwijl Van Gerwen terug brak in 15 en 18 darts. Van Gerwen was de eerste speler die zijn eigen leg hield, met een 86-finish kwam hij op een 3-2 voorsprong. Humphries antwoordde met een 16-darter in zijn eigen leg en bracht de stand op 3-3. In leg 7 brak ‘Cool Hand Luke’ opnieuw, met een 14-darter kwam hij op een 4-3 voorsprong en verzilverde die break in 15 darts. Van Gerwen deed nog wel iets terug met een 17-darter in zijn eigen leg, maar zag een leg later Humphries met een 84-finish toch een 6-4 overwinning pakken. Geen vierde Euro Tour-titel voor de Nederlander dit weekend.

De derde kwartfinale ging tussen Rob Cross en Ross Smith. De wedstrijd begon met twee breaks. In de derde leg wist Cross voor het eerst zijn eigen leg te houden, dit gebeurde in 13 darts. Smith antwoordde sterk, met een 11-darter hield hij zijn eigen leg. In leg 5 plaatste Smith opnieuw een break. Met een 72-finish kwam de Engelsman 3-2 voor, maar kon de break wederom niet verzilveren. Cross brak met een 13-darter terug naar 3-3. Ook leg 7 en 8 waren breaks, waardoor de wedstrijd nog steeds in evenwicht was; 4-4. In leg 9 kon Cross weer eens zijn eigen leg houden, met een 17-darter kwam hij op matchpoint. Smith kreeg in zijn eigen leg de kans om er 5-5 van te maken, maar kreeg 60 niet van het bord. Cross bleef koel en verzekerde zich via dubbel 6 voor een plaats in de halve finales.

De laatste kwartfinale ging tussen Adam Gawlas en Vincent van der Voort. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg wist Gawlas de eerste break te plaatsen, met een 13-darter kwam hij 2-1 voor. Echter kon hij de break niet verzilveren, via dubbel 8 brak Van der Voort terug. De Nederlander hield vervolgens ook zijn eigen leg, met een 18-darter kwam hij 3-2 voor. In de zesde leg miste Gawlas vier pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden, waardoor Van der Voort via dubbel 8 de break plaatste. Een 80-finish zorgde ervoor dat de Nederlander de break ook verzilverde en op matchpoint kwam. Verder kwam de Tsjech ook niet, met een 67-finish plaatste Van der Voort zich voor zijn eerste halve finale op een Euro Tour in drie jaar tijd!