Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jose de Sousa

De Sousa met moeite langs Chisnall

De laatste partij van de avond ging tussen Dave Chisnall en José de Sousa. Chisnall had namelijk groep D gewonnen. José de Sousa zat in groep C. De Sousa eindigde als tweede in de poule. De Sousa had namelijk verloren van Michael Smith.

De Sousa begint goed aan wedstrijd

Chisnall mocht de wedstrijd beginnen. Chisnall begon de wedstrijd met een 14-darter. Chisnall kwam op 1-0 voorsprong. Daarna kwam ook de eerste break van de wedstrijd. Chisnall kwam op 2-0 voorsprong met een 16-darter. Daarna pakte De Sousa wel weer een leg, dat was dus een break. Hij kwam op 2-1. In de vierde leg van de wedstrijd was Chisnall het even kwijt. Daardoor gooide De Sousa een 72-finish om op 2-2 gelijke stand te komen. Ook in de vijfde leg zat Chisnall er nog niet lekker in, daardoor kon De Sousa de 3-2 voorsprong pakken door dubbel 16 met zijn eerste pijl uit te gooien.

Chisnall was het helemaal kwijt

Na de break mocht De Sousa de zesde leg beginnen. De Sousa begon weer goed na de break en kwam op 4-2 voorsprong met een 15-darter. Daarna kwam De Sousa op 5-2 voorsprong met een 16-darter. In de achtste leg was Chisnall het helemaal kwijt. De Sousa kwam namelijk op 6-2 voorsprong met een 14-darter door dubbel 10 met zijn tweede pijl uit te gooien. Zelfs in de negende leg was Chisnall het helemaal kwijt. De Sousa kwam op 7-2 voorsprong met een 12-darter door een 98-finish uit te gooien. Daarna kwam De Sousa ook op een 8-2 voorsprong met een 15-darter.

Chisnall maakt grote comeback

Na de tweede break pakte Chisnall eindelijk weer een leg. Chisnall kwam op 8-3 achterstand. Een leg daarna kwam Chisnall terug tot 8-4. Maar daarna miste Chisnall een 137-finish. Uiteindelijk kwam Chisnall terug tot 8-5. Chisnall bleef maar terugkomen. Hij pakte een leg en kwam op 8-6 met een 20-darter. Chisnall kwam daarna ook op 8-7 met een 17-darter door een 55-finish uit te gooien. In de zestiende leg miste Chisnall een 99-finish waardoor De Sousa een 61-finish uitgooide om op 9-7 voorsprong te komen. In de zeventiende leg miste De Sousa een 161-finish om de wedstrijd te winnen. Daarna kon Chisnall terugkomen tot 9-8, maar dat lukte hem niet. Uiteindelijk lukte het De Sousa om dubbel 12 uit te gooien om de wedstrijd te winnen met 10-7.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
José de Sousa: 95.83 / 32.14%
Dave Chisnall: 92.13 / 25%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *