Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

De Sousa veegt vloer aan met tegenstanders Home Tour en verliest maar één leg

Het einde van de poulefase van de PDC Home Tour komt langzaam in zicht. Op dag 25 stonden mocht Robert Thornton aantreden tegen rijzende ster Jose de Sousa, Keegan Brown en Reece Robinson.

Keegan Brown mocht al voor de tweede keer aantreden in de PDC Home Tour. Op dag 12 kwam hij ook in actie, maar in slechts één wedstrijd. Zijn internet hield er daarna mee op. Vandaag leek dat allemaal verholpen. In zijn eerste wedstrijd tegen Reece Robinson kwam hij met 4-1 voor, maar na twee gemiste matchdarts liet hij Robinson terug komen naar 4-4. Robinson miste daarna zelf matchdarts, waardoor Brown alsnog won. Wedstrijd nummer twee van de avond was een stuk sneller klaar. Jose de Sousa walste daadwerkelijk over Robert Thornton heen. Het werd 5-0 voor de Portugees, die eindigde op een gemiddelde van 110.51.

Thornton trof het zeker niet deze avond. Ook zijn tweede wedstrijd verloor hij, en ook hier kwam zijn tegenstander tot een gemiddelde van boven de 110. Reece Robinson won met 5-2 en een gemiddelde van 110.8. Thornton kwam zelf tot 104.69. De twee winnaars van de eerste wedstrijden stonden daarna tegen elkaar. Een echte wedstrijd werd het echter niet. De Sousa vloog weer weg en ook hier stond hij geen leg af, met behulp van een gemiddelde van 97.6.

In wedstrijd nummer vijf van de avond had ‘The Special One’ dus maar 2 legs nodig voor de groepswinst. Hij leek het zichzelf moeilijk te gaan maken nadat hij in de eerste leg drie pijlen op de dubbels miste. Robinson snoepte zo de leg af. Niets was echter minder waar. De Sousa versnelde en won de volgende vijf legs, met een eindgemiddelde van 106.79. Met een toernooigemiddelde van 104.8 en een legsaldo van +14 mag dit toch erg indrukwekkend worden genoemd. Keegan Brown en Robert Thornton mochten de avond nog afsluiten met een wedstrijd die nergens meer over ging. Brown schoot uit de startblokken en stond bij 3-1 boven de 115 gemiddeld te spelen. Hij zakte nog in in de laatste legs, maar de overwinning kwam niet in gevaar. Hij haalde hiermee de tweede plek in de groep binnen.

Keegan Brown 5-4 Reece Robinson
Jose de Sousa 5-0 Robert Thornton
Reece Robinson 5-2 Robert Thornton
Jose de Sousa 5-0 Keegan Brown
Jose de Sousa 5-1 Reece Robinson
Keegan Brown 5-2 Robert Thornton

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

De Sousa veegt vloer aan met tegenstanders Home Tour en verliest maar één leg