Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jose de Sousa

De Sousa wint ruim, Cullen en Smith verslaan landgenoten

Afgelopen avond stond de eerste ronde van het derde kwart van de World Matchplay op het programma om afgewerkt te worden. Naast te partij tussen Peter Wright en Danny Noppert stonden er nog drie partijen op het programma. Lees hier meer.

Joe Cullen vs Chris Dobey

Chris Dobey opende de avondsessie, maar kreeg meteen een break om zijn oren. Met een 16-darter brak Joe Cullen en hield met een 11-darter zijn eigen leg voor een 2-0 voorsprong. Een leg later kwam Dobey ook op het scorebord door een 13-darter te gooien. In de vierde leg kreeg Dobey ook de eerste breakkansen, maar miste twee keer op dubbel 8. Cullen profiteerde en hield met een 87-finish alsnog zijn eigen leg voor een 3-1 voorsprong. Tot 4-3 gingen alle legs daarmee met de darts mee. In leg 8 miste ‘The Rockstar’ drie darts op tops, waardoor Dobey via tops terug brak naar 4-4. Een 16-darter werd geproduceerd om de break te verzilveren en kwam zo voor het eerst op voorsprong. De laatste leg voor de pauze ging met een 13-darter naar Cullen en zo werd er gepauzeerd met een gelijke stand; 5-5. Na de laatste pauze gingen leg 11 en 12 met de darts mee. In leg 13 miste ‘Hollywood’ twee pijlen op tops, waardoor Cullen via dubbel 10 weer een break plaatste. Toch gooide hij een bizarre slechte leg, waardoor Dobey eenvoudig de break ongedaan kon maken; 7-7. Toch kon Dobey nu ook de break niet verzilveren, met een 14-darter brak Cullen opnieuw maar verzilverde dit keer de break wel met een 92-finish; 9-7. Dobey gooide een belangrijke 58-finish om in de wedstrijd te blijven, maar een leg later maakte Cullen het af in 15 darts (10-8) en bereikte zo de tweede ronde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Joe Cullen: 98,07 / 52,63%
Chris Dobey: 97,06 / 40%

Michael Smith vs Ryan Searle

De tweede partij van de avond werd begonnen door Michael Smith. Met een 81-finish in 18 darts ging de eerste leg naar ‘Bully Boy’. Ook Searle wist zijn leg te houden en kwam, met een 80-finish terug tot 1-1. Smith wist zijn derde leg via dubbel 8 te behouden en wist via dubbel 5 voor de eerste break van de wedstrijd te zorgen. Lang kon Smith echter niet van de break genieten. Searle brak terug door wederom 80 te finishen. Met een 3-2 tussenstand gingen beide heren de pauze in. Na de onderbreking gingen leg 6 en 7 met de darts mee. Searle had hier 14 darts voor nodig, terwijl Smith met 16 pijlen uit was. Leg 8 zou weer een break opleveren. Smith gooide een knappe 136 finish en kwam op een 5-3 voorsprong. Deze voorsprong wist Smith goed te verdedigen en zelfs uit te breiden. Via de dubbel 10 behield hij zijn eigen leg, waarna hij in leg 10 kon profiteren van 3 missers van Searle. Met een 7-3 tussenstand verdwenen beide mannen van het podium voor de tweede pauze. Searle kwam het best uit de kleedkamer en kwam snel terug tot 7-5. Na de dertiende leg hield het weer even op voor Searle. Hij kreeg de kansen wel, maar wist deze niet te benutten. Smith hield zijn leg, waarna ook Searle weer zijn eigen leg hield: 8-6. Smith leek in de problemen te komen in deze vijftiende leg, maar met een fraaie 95 finish kwam ‘Bully Boy’ op matchpoint. Searle deed nog wel iets terug door 76 uit te gooien, maar kon niet voorkomen dat Smith matchdarts kreeg. De eerste vloog meteen in de dubbel 18 en met een 13-darter won Michael Smith de partij met 10-7.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 92,46 / 52,63%
Ryan Searle: 92 / 38,89%

José de Sousa vs Gabriel Clemens

Een Portugees die als kanshebber wordt aangeduid voor de World Matchplay: als iemand dat vijf jaar geleden had gezegd, was diegene voor gek verklaard. José de Sousa is echter het bewijs. ‘The Special One’ is al een jaar in de vorm van zijn leven en het zou niemand verbazen mocht hij daadwerkelijk de beker omhoog houden. Met Gabriel Clemens trof hij een op papier stugge tegenstander, maar ook iemand die wat op en neer is qua vorm. Vandaag was het vooral de mindere variant. Bij de eerste pauze stond het zelfs 5-0 voor De Sousa, die met een gemiddelde van 93 niet eens zo goed stond te spelen. Het tweede blok ging niet veel beter: De Sousa gooide legs in 13 en 15 pijlen, waardoor het al 7-0 werd. Clemens kon daarna eindelijk de whitewash voorkomen met een 13-darter, maar legs in 13 en 15 (met een 116-finish) later stond het al 9-1. Na de verplichte onderbreking verzachte Clemens de pijn nog iets, maar uiteindelijk moest de Duitser een 10-2 nederlaag slikken. De Sousa mag het op gaan nemen tegen Michael Smith.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
José de Sousa: 97.45 / 37.045
Gabriel Clemens: 92.08 / 20%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *