Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

De ‘vergeten’ Nederlanders op de Grand Slam of Darts

Met de Grand Slam of Darts aanstaande is het tijd om in de geschiedenisboeken te kijken naar alle Nederlandse deelnemers vanaf 2007, het jaar dat het toernooi startte. Twee namen vallen op: Mark Oosterhuis en Michel van der Horst.

In totaal zijn er 17 Nederlandse darters op het toernooi waar de BDO en PDC hun degens kruisen, gestart (Richard Veenstra wordt dit jaar de 18de). Mark Oosterhuis en Michel van der Horst zijn twee van hen geweest.

Het is 2015. De PDC heeft besloten vanaf dit jaar de Grand Slam een PDC geranked toernooi te maken. Met andere woorden: vanaf dit jaar kunnen PDC-spelers prijzengeld voor de ranking winnen. Oosterhuis en Van der Horst kunnen dit niet. Zij kwalificeren zich voor de BDO delegatie door een kwalificatietoernooi voor darters van het Europese vastenland te winnen. Het zal voor deze 2 Nederlanders het enige PDC televisietoernooi blijven. Ze verdwijnen uit het PDC circuit en kunnen ook wel de ‘vergeten’ Nederlanders op de Grand Slam genoemd worden.

Michel van der Horst, nog steeds een zeer actief BDO-speler en onderdeel van het Nederlands team, zit in een poule met Keegan Brown, Mark Webster en James Wade. Een poule met kansen zou je zeggen, maar Van der Horst wordt laatste in de poule ondanks bijna te winnen van Keegan Brown.

Waar Van der Horst nog te bewonderen is in de dartwereld is de tweede ‘vergeten’ Nederlander daadwerkelijk verdwenen. Het gaat om Mark Oosterhuis, die zich via hetzelfde toernooi als Van der Horst voor de BDO-delegatie plaatste. De geboren Texelaar met de geweldige bijnaam ‘Mark Potter’ mocht beginnen in een poule met Michael van Gerwen, Kim Huybrechts en Steve West. Alleen tegen Huybrechts wist Oosterhuis legs te pakken. Hij verloor alle wedstrijden en werd laatste in de poule.

Oosterhuis probeerde na de Grand Slam in 2015 nog wel een Tourkaart voor het volgende dartseizoen te behalen, maar dit lukte hem niet. Vanaf eind 2016 is hij niet meer gezien op een PDC toernooi en verdween hij van de radar.

Toch schrijft hij zich nog altijd trouw in voor hét toernooi op zijn eiland: de Texel Darts Trophy.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *