Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Geert Nentjes

De Vos profiteert van missers Nentjes

Na lang wachten is het dit weekend weer tijd voor een Euro Tour, namelijk de Hungarian Darts Trophy. De eerste Nederlander die aan de oche mocht verschijnen was Geert Nentjes. Hij nam het in de tweede partij van de middagsessie op tegen Geert de Vos.

Geert Nentjes mocht aan de partij beginnen, maar zag zich meteen gebroken worden. De Nederlander miste 167 op de bulls-eye, waarna De Vos de eerste leg wist te winnen met een 15-darter. De Vos wist deze break echter niet te verzilveren. Nentjes was scorend de betere in de tweede leg en met een 17-darter zorgde Nentjes voor de re-break. Het behouden van de eigen leg bleek lastig voor beide spelers. Nentjes miste 1 dart op tops vanaf 68, waarna De Vos zorgde voor de derde break op een rij. Ook de vierde leg leek weer tegen de darts in te gaan, maar Nentjes was niet scherp genoeg op de dubbels. De Vos kreeg de kans vanaf 52 en kwam hiermee op een 3-1 voorsprong. In de vijfde leg deelde De Vos een geweldige dreun uit aan Nentjes. Met een 12-darter en een hele mooie 161 finish kwam de Belg op een 4-1 voorsprong.

Nentjes opende de zesde leg nog wel met een 180 score, maar ook de Vos scoorde goed. Beide heren hadden nog 40 punten staan na 12 darts, maar het was De Vos die als eerst mocht aanleggen. De Vos had niet veel fouten gemaakt op de dubbel en deed dit ook nu niet. Met een 5-1 achterstand mocht Nentjes geen leg meer verliezen. De Nederlander gooide een sterke zevende leg en kwam met een 13-darter terug tot 5-2. Toch kon Nentjes niet voorkomen dat De Vos zijn eerste matchdarts kreeg in de achtste leg. De eerste twee waren niet aan De Vos besteed, maar na wederom 3 missers van Nentjes vanaf tops, sloeg De Vos wel toe door de dubbel 10 te raken. Hiermee verzekerde De Vos zichzelf van een plaats in de tweede ronde van de Hungarian Darts Trophy 2021, waar hij het gaat opnemen tegen Joe Cullen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Geert de Vos: 88,77 / 50%
Geert Nentjes: 90,17 / 13,33%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *