Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ryan de Vreede

De Vreede en Steenbergen winnen NDB Ranking in Friesland

Afgelopen zondagmiddag hebben Ryan de Vreede, Patrick van Santen en Priscilla Steenbergen de Open Fries gewonnen in Noordwolde. Lees hier meer.

Jeugd

Ruben Baalmans, Daphne Camijn en Bradley van der Velden hebben de vijfde NDB Ranking van het seizoen op het naam geschreven bij de jeugd. Voor Baalmans werd het zijn tweede titel van het seizoen, in de finale versloeg hij Daan Toxopeus met 3-0. Bij de meisjes kregen we een derde nieuwe winnaar, Daphne Camijn versloeg Fardau de Jong met 3-2 in de finale. Bij de junioren domineerde Bradley van der Velden opnieuw. De tiener stond tot zover in elke finale en wist daarvan er drie te winnen. In Noordwolde versloeg hij Cas Maessen in de finale; 4-1.

Finale – aspiranten
Ruben Baalmans 3-0 Daan Toxopeus

Finale – meisjes
Daphne Camijn 3-2 Fardau de Jong

Finale – junioren
Bradley van der Velden 4-1 Cas Maessen

Dames

Bij de dames won Priscilla Steenbergen de titel. Nadat ze een korte tijd te maken heeft gehad met een blessure is ‘Smurf’ weer helemaal terug. Op weg naar de finale was ze te sterk voor onder meer Anca Zijlstra (4-1) en Floortje van Zanten (4-1). In de finale trof ze Noa-Lynn van Leuven, die voor de tweede keer op een rij de finale bereikte. In de kwartfinales overleefde ze matchpijlen tegen Aileen de Graaf, waarna in de halve finales Roos van der Velde met 4-0 werd verslagen.

In de finale begon Van Leuven goed door de eerste twee legs te pakken. Daarna gingen er drie legs met de darts mee, waarna Steenbergen met een 21-darter de break ongedaan maakte. Met een 14-darter verzilverde ze de break en kwam ze op matchpoint; 4-3. Van Leuven dwong vervolgens een beslissende negende leg af, nadat ze haar eigen leg hield. Mede door een belangrijke 180’er en het gooien van dubbel 3 zorgde voor de eerste NDB-titel van het seizoen voor Steenbergen.

Halve finales
Noa-Lynn van Leuven 4-0 Roos van der Velde
Priscilla Steenbergen 4-1 Floortje van Zanten

Finale
Priscilla Steenbergen 5-4 Noa-Lynn van Leuven

Heren

Ryan de Vreede en de NDB Ranking bleek dit jaar een gouden combinatie te zijn. De Hagenaar stond eerder dit jaar al in twee finales, waarvan hij er één won, en deed hetzelfde opnieuw in Friesland. De Vreede versloeg op weg naar de finale Dennis Gebben (4-0), Gijsbert van Malsen (4-2), Rick Schaafsma (4-1), Nick Crouwel (5-1) en Ron Meulenkamp (5-3). In de finale trof hij de WDF World Master Wesley Plaisier. Plaisier noteerde op weg naar de finale twee 100+ gemiddeldes; 105 tegen Jeremy van der Winkel en 102 tegen Mats Gies. In de halve finales moest hij wel meerdere matchdarts overleven tegen Dennis van der Ende om uiteindelijk met een 13- en 15-darter in de laatste twee legs de finale te bereiken.

Plaisier begon sterk aan de finale, met legs in 18 en 12 pijlen kwam hij op een 2-0 voorsprong in de eerste set. De Vreede deed met een 15-darter iets terug, maar zag een leg later Plaisier de eerste set pakken met een 72-finish. In de tweede set gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg plaatste Plaisier de break door een 65-finish uit te gooien. Een leg later kreeg hij één matchdart, maar tops werd gemist. De Vreede brak gelijk terug in 16 darts om vervolgens via dubbel 16 er toch 1-1 van te maken in sets. In de beslissende set gingen de eerste 4 legs met de darts mee, waaronder 13- en 15-darter van Plaisier. Plaisier mocht de allesbeslissende leg beginnen en deed dat niet onverdienstelijk. Echter werd de tweede dubbel 18 voor een 96-finish gemist, waarna De Vreede zijn kans pakte en via dubbel 10 zijn tweede NDB Ranking-titel van het seizoen pakte.

Bij de heren B greep Patrick van Santen de titel. In de finale rekende hij met 4-2 af met Fitzgerald Falix.

Heren A
Halve finales
Wesley Plaisier 5-4 Dennis van der Ende
Ryan de Vreede 5-3 Ron Meulenkamp

Finale
Ryan de Vreede 2-1 (1-3,3-2,3-2) Wesley Plaisier

Heren B
Halve finales
Patrick van Santen 3-1 Sander Schoot
Fitzgerald Falix 3-0 Diderik van Renselaar

Finale
Patrick van Santen 4-2 Fitzgerald Falix

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *