Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ryan de Vreede

De Vreede en Van der Velde succesvol in Barneveld

Afgelopen zondagmiddag werd de tweede NDB Ranking van het seizoen georganiseerd in Barneveld. Ryan de Vreede en Roos van der Velde hebben de Open Barneveld op hun naam geschreven. Bij de jeugd werden de titels gewonnen door Chantal Tessin, Ruben Baalmans en Pim van Bijnen.

Jeugd

Een totaal van 7 meisjes, 15 aspiranten en 35 junioren begonnen zondagochtend aan de tweede NDB Ranking van het seizoen. Bij de meisjes hadden we een herhaling van de finale in Rotterdam, Chantal Tessin tegen Daphne Camijn. De Friese Tessin was opnieuw oppermachtig en won zo haar tweede titel van het seizoen.

Bij de aspiranten bereikten Cor Beukema en Ruben Baalmans hun allereerste NDB Ranking-finale. Het was de Groninger, Baalmans, die net iets te sterk bleek te zijn en met een 3-0 zege zijn eerste NDB Ranking-titel pakte.

Bij de junioren waren diverse spelers net een dag terug van hun JDC WK-deelname in Gibraltar. Één daarvan wist de finale te bereiken, Pim van Bijnen. Hij was o.a. te sterk voor Massimo Balsamo en Kendji Steinbach met 3-0. In de finale trof hij de winnaar van de Open Rotterdam, Bradley van der Velden. Van Bijnen startte goed door de eerste twee legs te pakken. Van der Velden kwam ijzersterk terug en won drie legs op een rij. In leg 6 miste Van der Velden meerdere matchdarts, waardoor Van Bijnen er toch een beslissende leg uit kon halen. In de zevende leg kregen beide heren matchdarts, maar was het uiteindelijk Van Bijnen die via dubbel 1 de titel binnensleepte.

Meisjes finale
Chantal Tessin 3-0 Daphne Camijn

Aspiranten finale
Ruben Baalmans 3-0 Cor Beukema

Junioren finale
Pim van Bijnen 4-3 Bradley van der Velden

Dames

Een totaal van 57 dames waren aanwezig in Barneveld. Dit gold niet voor Aileen de Graaf, Priscilla Steenbergen en Aletta Wajer. Alle drie waren afwezig, zij speelden in de Italië twee WDF-toernooien. Hierdoor was Anca Zijlstra dé grote favoriet om de titel te pakken.

Zijlstra wist haar favorietenrol uiteindelijk niet waar te maken. In de kwartfinales werd ze verrassend met 4-1 verslagen door Melanie Vermaas. Er lagen nu kansen voor de overgebleven halve finales; Roos van der Velde, Vanessa Zuidema en Noa-Lynn van Leuven. Het waren Van der Velde en Zuidema die in de finale streden voor de titel.

In de finale ging het erg gelijk op. Zuidema brak Van der Velde, die de wedstrijd mocht beginnen, tweemaal maar kon haar eigen leg vervolgens uit houden. Hierdoor brak Van der Velde twee keer terug en kon in leg 7 haar eigen leg wel houden met een knappe 86-finish. Een leg later wist ze via dubbel 11 met 5-3 te winnen en schreef zo haar eerste NDB Ranking-titel bij de dames op haar naam.

Halve finales
Roos van der Velde 4-2 Melanie Vermaas
Vanessa Zuidema 4-2 Noa-Lynn van Leuven

Finale
Roos van der Velde 5-3 Vanessa Zuidema

Heren

Een totaal van 115 Heren A en 133 Heren B startten zondagmiddag aan de Open Barneveld. De nummer 1 van de WDF, Jelle Klaasen, was wederom aanwezig om zijn goede vorm door te trekken. Dit lukte ook ‘The Cobra’ haalde de finale na knappe overwinningen op Owen Roelofs (4-3), Gillian Koehoorn (5-0) en Heine Uuldriks (5-3). Uuldriks was in de laatste 16 nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van de winnaar van de Open Rotterdam, er werd met 4-1 gewonnen van Dennie Olde Kalter.

Aan de andere kant van het schema waren de geplaatste spelers allemaal al vroegtijdig uitgeschakeld. Johan van Velzen verloor in zijn eerste partij, terwijl Youri Brouwer in de laatste 16 afscheid moest nemen. Ryan de Vreede profiteerde hier het meest van door de finale te halen. De Vreede versloeg Danny Blom (5-3) in de kwartfinales en Jeremy van der Winkel (5-1) in de halve finales.

In de finale gingen de eerste twee legs met de darts mee. In leg 3 plaatste Klaasen de break door een 14-darter te gooien. Deze break werd in de vierde leg verzilverd, via dubbel 16 pakte Klaasen zo de eerste set met 3-1. In de eerste leg van de tweede set leek Klaasen eenvoudig zijn eigen leg te houden, maar miste 6 pijlen op de dubbel. De Vreede stapte in en zorgde met een 51-finish voor meteen een break. Via dubbel 9 werd de break even later verzilverd; 2-0 in set 2. In de derde leg kreeg Klaasen opnieuw meerdere darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, maar miste opnieuw. Via tops zorgde De Vreede voor een 1-1 tussenstand in sets. In de beslissende set werden alle legs gewonnen door de speler die hem won, zo won De Vreede dankzij een 62-finish de Open Barneveld!

Bij de Heren B was Jurgen Bronkhorst succesvol. Bronkhorst versloeg in de halve finales Patrick van Santen met 4-3 in legs. Bronkhorst kreeg in leg 6 al meerdere matchdarts, maar miste. Hierdoor kon Van Santen er toch 3-3 van maken, maar uiteindelijk bleek Bronkhorst toch te sterk te zijn in de beslissende leg.

Heren A
Halve finales
Jelle Klaasen 5-3 Heine Uuldriks
Ryan de Vreede 5-1 Jeremy van der Winkel

Finale
Ryan de Vreede 2-1 (1-3,3-0,3-2) Jelle Klaasen

Heren B
Halve finales
Jurgen Bronkhorst 3-2 Dennie de Jong
Patrick van Santen 3-2 Jos Roelofse

Finale
Jurgen Bronkhorst 4-3 Patrick van Santen

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *