Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ryan de Vreede

De Vreede naar Final Stage, Raman strandt in finale

Ryan de Vreede is vandaag de enige Nederlander gebleken die zich voor de Final Stage heeft kunnen plaatsen. Ondanks dat o.a. Vincent van der Meer en Willem Mandigers de finaleronde behaalden, lukte het de meeste Nederlanders niet vandaag.

EU Q-School Groep A

Vanwege de maatregelen in Duitsland werd de EU Q-School opnieuw in twee groepen gesplitst. Op de tweede dag van het tourkaartenfestijn is het zaak aan menig speler om belangrijke punten voor de ranking binnen te halen, anders kan het morgen nog wel eens lastig worden om alsnog de Final Stage te bereiken.

Al vroeg in het toernooi vlogen er een aantal goede namen uit het toernooi. Dennie Olde Kalter moest zijn meerdere erkennen aan de Belg Stefaan Henderyck en de Nederlandse Italiaan Sergio Krassen verloor van een Tsjech. Brian Raman wist in tegenstelling tot gisterochtend nu wel zijn eerste ronde te winnen met sterk spel. In de laatste 64 werd Benito van de Pas opvallend verslagen door Jeremy van der Winkel (5-4) en won Christian Kist in een kraker van Jules van Dongen met dezelfde cijfers.

Acht voornamelijk verrassende namen bereikten de kwartfinales, waaronder de Nederlanders Gillian Koehoorn en Maikel Verberk. Jani Keskinaurkas uit Finland verbeterde significant ten opzichte van gisteren, maar kon zijn reeks aan winsten niet afsluiten. Dragutin Horvat en Lukas Wenig, beiden geroutineerde Duitse darters, plaatsten zich zonder grote moeite voor de Final Stage. De Duitser Jens Ziegler en de Deen Bent Lambertsen waren verrassendere namen. Ziegler won van een matige Brian Raman, na het loten van gunstige tegenstanders eerder in het toernooi, en Lambertsen had de dag van zijn leven met drie gemiddeldes op een rij van boven de 80. Lambertsen was verantwoordelijk voor de uitschakeling van maar liefst drie Nederlanders (Koehoorn, Hendriks, Konterman).

Het hoogste gemiddelde van de groep kwam uit de handen van Maikel Verberk (95.13).

Jens Ziegler 5-4 Brian Raman
Bent Lambertsen 5-4 Gillian Koehoorn
Lukas Wenig 5-2 Maikel Verberk
Dragutin Horvat 5-3 Jani Keskinaurkas

EU Q-School Groep B

Groep B wordt beschouwd als de mindere van de twee, dus is er genoeg ruimte voor verrassingen. WK-deelnemer Roman Benecky verloor bij de laatste 128 en haalde opnieuw geen punten voor de ranking op. De Tsjech werd verslagen door Patrick van den Boogaard, die vervolgens de laatste 16 bereikte.

Op weg naar de kwartfinales gingen de Nederlanders uitstekend. Vincent van der Meer won in een onderling duel van Max de Jong, terwijl ook Willem Mandigers succes vierde door te winnen van de Duitser Frank Peters. In de finaleronde bleek het een Zuid-Europees feestje te worden. Tony Martinez, een Spaanse Belg, en Paulo Ferreira, afkomstig uit Portugal maar woonachtig in Duitsland, pakten verrassend de tickets naar de Final Stage. De Nederlanders Mandigers en Merkx plaatsten zich nog niet, maar zullen vrijwel zeker via de ranking geplaatst zijn. Ryan de Vreede, die zich in december nog kwalificeerde voor Lakeside, plaatste zich als enige Nederlander vandaag voor de Final Stage. Hij won in een Nederlands onderonsje met 5-4 van Vincent van der Meer, die graag zijn tourkaart terug wil veroveren na een jaar afwezigheid.

Tony Martinez 5-0 Willem Mandigers
Ryan de Vreede 5-4 Vincent van der Meer
Paulo Ferreira 5-4 Alexander Merkx
Kai Gotthardt 5-2 Mario Schulze

Stand

Vincent van der Meer en Jeremy van der Winkel voeren de ranglijst aan. De meeste spanning zal morgen – op de laatste dag van de First Stage – rond plek 85 liggen. Naar alle waarschijnlijkheid moeten de darters 3 punten op de ranking bij elkaar hebben gesprokkeld om zich naar de Final Stage te spelen. Bekende namen als Roxy-James Rodriguez, Arjan Konterman, Owen Roelofs en Roman Benecky staan nu nog buiten de top 85. De volledige stand is hier te vinden.

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *