Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

De Vreede/Roelofs en Zijlstra/Herms bereiken koppelfinales, Cho wereldkampioen

Dag 1 van de Dutch Open 2020 zit erop. De koppeltoernooien stonden vandaag op het programma. Daarnaast werd ook het WK voor paradarters georganiseerd. Lees hier meer. 

Heren koppels
Van de 1635 koppels wisten een Engels en Nederlands koppel de finale te bereiken. Martin Adams en Ross Montgomery wisten in 2011 al eens het koppeltoernooi te winnen, zondag mogen ze proberen om dat kunstje te herhalen. Adams en Montgomery wonnen op weg naar de finale van Van der Heijden/Schouten (3-0), Dees/Slof (3-1), Dibbets/Bouwman (3-0), Bos/Blomberg (3-1), Hooiveld/Van der Schans (3-0), Schenk/Vankan (3-0), Van der Wal/Verbeek (3-2), Eikelenberg/Raeymaeckers (3-1), Nijman/Fitton (3-0) en Hogan/Heaver (4-2). Ze mogen het gaan opnemen tegen de Nederlanders Ryan de Vreede en Colin Roelofs. Zij wisten verrassend de finale te halen door Ter Harkel/Wartenberg (3-0), Kleijn/De Meer (3-0), De Jong/Lemstra (3-2), Bethlehem/Van der Meulen (3-1), Van der Linden/Breedijk (3-0), Deprez/Baetens (3-1), Geerdink/Bonke (3-1), Schenk/Telnekes (3-2), De Weerdt/Bakker (3-2) en Mitchell/Stafford (4-1) te verslaan. Bekijk hieronder de uitslagen vanaf de kwartfinales, alle resultaten zijn hier te vinden.

Kwartfinales:
Kadochnikov/Stocks 0-3 Hogan/Heaver
Nijman/Fitton 0-3 Montgomery/Adams
Mitchell/Stafford 3-0 Vandenbogaerde/Jansen
De Vreede/Roelofs 3-2 De Weerdt/Bakker

Halve finales:
Paul Hogan/Jason Heaver 2-4 Ross Montgomery/Martin Adams
Scott Mitchell/Gary Stafford 1-4 Ryan de Vreede/Colin Roelofs

Finale:
Ross Montgomery/Martin Adams vs Ryan de Vreede/Colin Roelofs

Dames koppels
Van de 356 koppels wisten hier ook een Engels en Nederlands koppel de finale te bereiken. Lorraine Winstanley staat net als vorig jaar in de finale, dit keer met Margaret Sutton in plaats van Corrine Hammond. Winstanley en Sutton wisten te winnen van Robbins/Savvery (3-0), Steenbergen/IJpelaar (3-0), Van Malsen/Rahmani (3-0), Page/Bulmer (3-0), Krappen/Waldschmit (3-0) en De Graaf/Prins (3-2). Ze gaan het opnemen tegen de Nederlandse Anca Zijlstra en Femke Herms. Zij staan voor de eerste keer in de koppelfinale ten koste van Bokkers/Lambeck (3-0), Hardiquest/Plasschaart (3-0), van Hasenbroek/Willekens (3-0), Kanovska/Konings (3-0), Van Zanten/Van Emden (3-1), Geel/Veld (3-0). Bekijk hieronder de uitslagen vanaf de kwartfinales, alle resultaten zijn hier te vinden.

Kwartfinales:
Winstanley/Sutton 3-0 Krappen/Waldschmit
Flipse/Hlavova 0-3 De Graaf/Prins
Van Zanten/Van Emden 1-3 Zijlstra/Herms
Van Marm/Van Velzen 1-3 Van Geel/Veld

Halve finales:
Lorraine Winstanley/Margaret Sutton 3-2 Aileen de Graaf/Sharon Prins
Anca Zijlstra/Femke Herms 3-0 Jacqueline Geel/Sharona Veld

Finale:
Lorraine Winstanley/Margaret Sutton vs Anca Zijlstra/Femke Herms

WDDA World Championship 2020
Op dag 1 van de Dutch Open 2020 werd ook de eerste editie van het paradarters WK gespeeld in Assen. In totaal deden 32 spelers mee, waar uiteindelijk Kwanghee Cho en Mike Callaghan de finale behaalden. De Zuid-Koreaan Cho bereikte de finale ten koste van Bernard Martens (3-0), Paul Hampton (3-1), Peter Bramley (3-2) en Jonathan Hirst (3-0). Callaghan wist de finale te bereiken met mooie overwinningen op Michael Davies (3-1), David Hillsberg (3-0), Frederic Simon (3-2) en Arie van der Rassel (3-2).

In de finale begon Cho erg goed door de eerste twee legs in 21 en 17 darts. In de derde leg miste Cho een 170-finish op de bull, maar miste vervolgens nog eens twee matchdarts waardoor Callaghan met een 20-darter terug brak. Met een hele knappe 78-finish in 18 darts kroonde de Zuid-Koreaan zich tot wereldkampioen paradarters!

Bekijk hieronder de uitslagen vanaf de kwartfinales, alle resultaten zijn hier te vinden.

Kwartfinales:
Peter Bramley 2-3 Kwanghee Cho
Shane Havard 2-3 Jonathan Hirst
Frederic Simon 2-3 Mike Callaghan
Ricky Chilton 2-3 Arie van der Rassel

Halve finales:
Kwanghee Cho 3-0 Jonathan Hirst
Mike Callaghan 3-2 Arie van der Rassel

Finale:
Kwanghee Cho 3-1 Mike Callaghan

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

De Vreede/Roelofs en Zijlstra/Herms bereiken koppelfinales, Cho wereldkampioen