Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

De Zwaan en Cadby slaan toe op Development Tour, eerste zege voor Rydz

Afgelopen weekend werden in Wigan Development Tour 5 t/m 8 gespeeld met tal van Nederlanders. Jeffrey de Zwaan, Corey Cadby, Ryan Meikle en Callan Rydz wonnen een Development Tour. Lees hier meer. 

Development Tour 5
Het weekend begon erg goed voor Nederland, want van de 4 halve finalisten waren er 3 Nederlanders bij. Jeffrey de Zwaan versloeg Ciaran Teehan met 5-0 inclusief een gemiddelde van 112,2. Geert Nentjes versloeg in de andere halve finale landgenoot Danny van Trijp met 5-3. Dit betekende dus dat we een Nederlandse finale kregen. De eerste 5 legs gingen met de darts mee. In de vierde leg brak De Zwaan met een 12-darter voor een 4-2 voorsprong. Nentjes brak vervolgens gelijk terug met een 100-finish voor 4-3. Nentjes miste een 85-finish op de bull voor 4-4, De Zwaan pakte via D19 zijn tweede Development Tour titel binnen. Naast overwinningen Teehan en Nentjes boekte De Zwaan ook overwinningen op William Borland (4-1), Kai Haddock (4-1), Jack Kerr (4-0), Keelan Kay (4-1), Jarred Cole (4-1) en op Bradley Clark (5-3). ‘The Black Cobra’ noteerde aan het einde van het toernooi een toernooigemiddelde van 104,19!

Development Tour 6
Development Tour 6 werd gewonnen door de Australiër Corey Cadby. Dit was zijn eerste grote succes bij de PDC sinds zijn rentree. Hij pakte de titel door mooie overwinningen op Gian van Veen (4-0), Shane Davies (4-0), Brian Raman (4-2), Maikel Verberk (4-1), Geert Nentjes (4-2), William Borland (5-3) en op Justin Smith (5-2). In de finale was het Luke Humphries die de tegenstander was. Humphries kwam op een 2-1 voorsprong, maar pakte in de laatste 5 legs nog maar 1 leg en daardoor pakte ‘The King’ de titel met een 5-3 overwinning op ‘Coolhand Luke’. Jeffrey de Zwaan was wederom de beste Nederlander, hij verloor in de kwartfinales van Humphries met 5-4.

Development Tour 7
Op de zondag was het Ryan Meikle die voor de tweede keer dit jaar een toernooi wist te winnen. ‘The Barber’, in het dagelijks leven is hij kapper, hoefde hier niet eens zijn beste spel te laten zien. Maar twee keer in acht wedstrijden kwam hij boven de 90 uit, waaronder in de finale. Via overwinningen op John Brown (4-3), Nicolai Rasmussen (4-2), Jacob Gwynne (4-3), Mike van Duivenbode (4-0), Nathan Rafferty (4-1), Geert Nentjes (5-3) en Harry Ward (5-4) bereikte hij de laatste ronde. Tegen Ward moest hij nog terugkomen van een 4-2 achterstand en kreeg hij meerdere matchdarts tegen. In de finale moest hij afrekenen met Andrew Davidson. De Schot wist twee legs te winnen maar had er echt meer moeten winnen. Meikle brak hem namelijk met een 21-darter. Uiteindelijk boekte de Engelsman een overtuigende 5-2 zege. Geert Nentjes was de beste Nederlander in de kwartfinale.

Development Tour 8
Het tweede weekend van de development tour werd afgesloten met een overwinnig voor Callan Rydz. De Engelsman, die al twee jaar op rij net naast een Tour Card greep, was het zijn eerste toernooizege bij de PDC. Hij begon met twee ruime overwinningen op Oliver Kay en Stephen Rosney (4-0), waarna hij ook afrekende met Adam Paxton (4-1), Dylan Powell (4-0), Keelan Kay (4-0), Kevin Doets (5-4) en Mike de Decker. In de finale was Luke Humphries, tijdens toernooi 6 ook al finalist, de tegenstander. Met een 15 en 16-darter kwam Humphries nog 2-0 voor, maar mede door 2 12-darter draaide Rydz het helemaal om en won hij 5-2.

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *