Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

De Zwaan, Harris en Dekker naar tweede ronde WK

Het WK is begonnen! Op dag 1 kwamen gelijk twee Nederlanders in actie, Jeffrey de Zwaan en Jan Dekker. Lees hier de wedstrijdverslagen van dag 1 terug! 

Jeffrey de Zwaan vs Nitin Kumar
Het WK begon met een eerste ronde partij tussen de Nederlander Jeffrey de Zwaan en de Indiër Nitin Kumar. Kumar begon de partij en stond na 15 darts op D18, maar miste 3 darts op de dubbel waardoor De Zwaan met een 52-finish meteen brak. Met een 61-finish hield De Zwaan zijn eigen leg en kwam op een 2-0 voorsprong in de eerste set. Met een 14-darter pakte De Zwaan de eerste set met 3-0 in legs. De tweede set werd begonnen door de Nederlander, die met een 14-darter zijn eigen leg hield. In de tweede leg miste De Zwaan 3 darts op D18, Kumar pakte met een 60-finish zijn eerste leg van het WK. Met een knappe 11-darter en een 86-finish kwam De Zwaan op 2-1, maar zag de Indiër met een 18-darter 2-2 maken. Uiteindelijk was het toch De Zwaan die 70 uitgooide en daarmee de tweede set pakte met 3-2 in legs. De derde set werd begonnen door Kumar, maar miste wederom dubbels waardoor De Zwaan brak. ‘The Black Cobra’ miste in zijn eigen leg darts op de dubbel, Kumar brak met een 60-finish terug naar 1-1. Met een 16-darter brak De Zwaan en hield zijn eigen leg met een 52-finish voor een 3-1 setwinst. De Zwaan zien we later vanavond terug tegen Rob Cross.

Martin Schindler vs Cody Harris
De tweede partij van de avond ging tussen Martin Schindler en Cody Harris. Harris mocht de partij beginnen, maar met een 82-finish wist Schindler te breaken. Met een 18-darter brak Harris gelijk terug en hield zijn eigen leg met een 16-darter. Met een 180 en tops pakte de Nieuw-Zeelander de eerste set met 3-1 in legs. In de tweede set gingen de eerste 3 legs met de darts mee, waar Harris in de laatste leg een 100-finish miste voor de break. In de vierde leg gooide Schindler 95 uit, waardoor hij de set met 3-1 won en de stand op 1-1 zette. De derde set ging eenvoudig naar Harris, die met een 18,15 en 20-darter op een 2-1 voorsprong in sets kwam. De eerste 3 legs van de vierde set gingen met de darts mee, met een 15-darter brak Schindler en pakte daarmee de set met 3-1 in legs. In de eerste leg van de beslissende set misten beide heren dubbels, maar het was Harris die via D8 zijn eigen leg hield. Met een 54-finish hield ook Schindler zijn eigen leg voor 1-1. Met een knappe 85-finish in 15 darts kwam ‘Codestar’ op matchpoint. In de vierde leg gooide Harris een prachtige 104-finish uit voor een 3-2 overwinning in sets!

Jan Dekker vs Lisa Ashton
De derde partij ging tussen Jan Dekker en de eerste vrouwelijke darter in actie, Lisa Ashton. Dekker begon de partij, maar Ashton begon fantastisch aan de partij. De eerste leg ging met een 110-finish naar Ashton met een break, met een 15-darter hield Ashton haar eigen leg en kwam op een 2-0 voorsprong. De derde leg ging ook naar Ashton met een fantastische 121-finish en pakte daarmee de eerste set. De tweede set ging Dekker beter af, met een 15-darter brak de Nederlander en hield via D10 zijn eigen leg. In de derde leg miste Ashton een 127-finish, Dekker gooide D8 en bracht daarmee de tussenstand op 1-1 in sets. In de derde set begon Dekker goed en pakte de eerste 2 legs, maar zag Ashton terug komen tot 2-2. Met een 17-darter hield Dekker zijn eigen leg en kwam op een 2-1 voorsprong in sets. In de vierde set gingen de eerste 2 legs met de darts mee. In de derde leg brak Dekker met een 13-darter en kwam daarmee op matchpoint. ‘Double’ Dekker wist met een 17-darter de wedstrijd keurig te beëindigen, Dekker won 3-1 in sets.

 

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *