Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Jeffrey de Zwaan - UK Open 2024

De Zwaan keert winnend terug op European Tour

Jeffrey de Zwaan is met een nipte overwinning teruggekeerd op de European Tour. De Nederlander had een beslissende leg nodig, maar won wel van Matthias Ehlers: 6-5.

Twee keer kwam Jeffrey de Zwaan in 2023 in actie op de European Tour: wil ‘The Black Cobra’ weer richting de top 64 van de wereld, zal hij dat dit jaar moeten verbeteren. De Nederlander kwalificeerde zich wel meteen voor het tweede European Tour-toernooi van het jaar, waarin hij het mocht laten zien tegen Matthias Ehlers. De Duitser mocht de eerste leg nog met wat geluk in 25 pijlen winnen, maar kwam in de legs die volgden te kort tegen De Zwaan. Met drie legs op rij, met onder andere een 86-finish, kwam de voormalige halve finalist op de World Matchplay op 3-1.

Nadat beide mannen hun eigen leg hielden, kwam Ehlers echter los. Met finishes van 145 en 102 deelde hij twee klappen uit aan de Nederlander, waarna hij met een 17-darter zelfs op voorsprong kwam. De Zwaan werd met de rug tegen de muur gezet, maar juist op dat moment liet hij zijn klasse zien. Met een 11-darter sleepte hij er een beslissende leg uit, die hij met een leg in 15 pijlen daarna ook won. Makkelijk ging het niet, maar De Zwaan keert op zondag terug voor een duel met Michael van Gerwen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jeffrey de Zwaan: 86.69 / 37,5%
Matthias Ehlers: 81.30 / 50%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *