Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
De Zwaan

De Zwaan na foutjes Huybrechts door naar de laatste 16 in Hasselt

Zaterdag stond er weer een nieuwe Nederland tegen België op het spel in Hasselt. Deze keer was Jeffrey de Zwaan aan de beurt tegen Kim Huybrechts. Lees hier het wedstrijdverslag…

Het was de Belg die zijn thuisduel mocht beginnen en deed dit niet goed genoeg, 2 180’ers zorgde voor een 11 darter aan de Nederlandse kant, 1-0. De 11 darter werd vervolgd door een 17 darter, waardoor de Zwaan de break had verzilverd voor de 2-0 voorsprong. Daarna zorgde een 13 darter aan de Belgische kant voor de 2-1. Gelukkig hield de ‘Black Cobra’ hierna ook zijn eigen leg waardoor het scorebord op 3-1 kwam te staan.

In leg 5 werd de trend van de eigen legs voortgezet, een 19 darter voor de 3-2. Huybrechts gooide in de volgende leg zijn eerste 180 en de Zwaan gooide zijn derde, na 3 gemiste darts op de dubbel voor Huybrechts was de leg alsnog voor de Nederlander, 4-2. In de volgende leg mistte de Belg weer veel pijlen op de dubbels waardoor de Zwaan ook kansen kreeg en zo ook de break kon afpakken. De 8e leg betekende nog niet het einde van de wedstrijd, want Huybrechts breakte terug voor de 5-3. De spanning was ook weer volledig terug in de wedstrijd nadat de ‘Hurricane’ een 18 darter wist te gooien voor de 5-4. Maar het was toch de Zwaan die de wedstrijd binnen wist te slepen, een 18 darter betekende een ticket naar de laatste 16 tegen Dirk van Duijvenbode.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jeffrey de Zwaan: 93,24 / 40% (6/15)
Kim Huybrechts: 91,97 / 21,05% (4/19)

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *