Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

De Zwaan niet langs ervaren Wayne Jones

Jeffrey de Zwaan mocht het in de eerste ronde van de European Darts Matchplay opnemen tegen de ervaren Engelsman, Wayne Jones. lees hier meer.

Na de laatste 16 te halen vorige week in Wenen mocht De Zwaan vandaag beginnen aan de laatste wedstrijd van de eerste ronde in Mannheim, tegen Wayne Jones. Hij begon de eerste leg gelijk al redelijk sterk door een 180 te gooien, maar door 3 pijlen te missen op de dubbels moest hij gelijk al een break inleveren aan de Engelsman, 0-1. Gelukkig herpakte de Rijswijker zich in de tweede leg door een 13 darter te gooien en gelijk terug te breken, 1-1. Hij zette dit voort door de volgende leg te winnen met een 72 finish terwijl Jones op 32 stond te wachten, hij deed dit in 15 darts, 2-1. Vervolgens gooide ‘The Wanderer’ een 12 darter met een 121 finish om zijn eigen leg te pakken, 2-2. Jones leek de 5e leg te pakken maar beide mannen lieten ongelukkige scores over waardoor het finishen moeilijk ging, maar de Nederlander kon de leg nog binnenslepen via dubbel 3, 3-2.

Door een 180 te gooien in de 6e leg zorgde Jeffrey voor een belangrijke break, dit deed hij in 14 darts, 4-2. Hierna produceerde de Engelsman een 13 darter om gelijk weer terug te breken, 4-3. Aansluitend pakte Jones ook zijn eigen leg in 17 darts waardoor de stand weer gelijk stond. De Nederlander liet zijn kansen liggen in de 9e leg door twee pijlen te missen voor een 76 finish, waardoor Jones de leg van hem af kon snoepen en zo ook de break bemachtigde, 4-5. Daar eindigt het ook mee voor de Nederlander hij mist 3 darts op de dubbel 12 om 5-5 te maken, waardoor Wayne Jones de wedstrijd af kon maken in 17 darts. De wedstrijd resulteerde dus in een overwinning voor de ervaren Engelsman, hij mag het opnemen tegen Nathan Aspinall morgen in de tweede ronde van de European Darts Matchplay.

Jeffrey de Zwaan:
Gemiddelde -> 92.45
Dubbelpercentage -> 26,67% (4/15)

Wayne Jones:
Gemiddelde -> 93.84
Dubbelpercentage -> 40% (6/15)

 

 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *