Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jeffrey de Zwaan

De Zwaan pakt Price, titelverdediger Noppert uitgeschakeld

Slechts twee Nederlanders mogen zaterdagavond terugkeren voor de laatste 16 van de UK Open. Onder andere titelverdediger Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode lukten het zaterdagmiddag niet om te winnen. Lees hier meer.

Nederlanders naar laatste 16

Jeffrey de Zwaan en Michael van Gerwen hebben zich zaterdagmiddag geplaatst voor de laatste 16, wat zaterdagavond op het programma staat. De Zwaan dit deed tegen Gerwyn Price. De Welshmen begon ijzersterk door de eerste vier legs te pakken. Echter stond het na 10 legs 6-4 voor de Nederlander. Price kwam nog wel terug tot 8-8, maar dankzij legs in 14 en 11 pijlen trok ‘The Black Cobra’ de partij toch met 10-8 naar zich toe. Hierbij eindigde hij op een gemiddelde van 105.

In de derde partij op het hoofdpodium troffen twee Nederlanders elkaar, Michael van Gerwen en Martijn Kleermaker. Kleermaker begon als betere van de twee aan de wedstrijd en stond na 10 legs op een 6-4 voorsprong, mede dankzij een aantal knappe finishes. Echter ging het na de laatste pauze mis voor Kleermaker. Van Gerwen won twee legs op een rij voor 6-6. In leg 13 kreeg Kleermaker zeven pijlen op de dubbel om 7-6 voor te komen, maar miste. Van Gerwen profiteerde en brak via dubbel 16 naar 7-6. Daarna kon Kleermaker weinig meer forceren en was het ‘Mighty Mike’ die met een 10-6 overwinning toch door ging naar de laatste 16.

Uitschakelingen

Danny Noppert, Kevin Doets en Dirk van Duijvenbode redden het niet. Noppert, titelverdediger, trof een ijzersterke William O’Connor. Er moest een beslissende leg aan te pas komen om de winnaar te beslissen. De Ier produceerde een 15-darter om met 10-9 te winnen van ‘The Freeze’. Beide heren noteerden een gemiddelde ronde de 100.

Doets verloor in een spannende wedstrijd met 10-8 van de Tsjech Adam Gawlas, waarin beide heren enorm veel pijlen op de dubbels misten. Van Duijvenbode verloor met dezelfde cijfers van Nathan Aspinall. De Nederlander kwam nog wel terug van een 6-4 en 7-5 achterstand, maar uiteindelijk bleek het niet genoeg te zijn voor de overwinning.

Andere bijzonderheden

De nummer één van de wereld en de regerend wereldkampioen Michael Smith zien we zaterdagavond ook niet meer terug. ‘Bully Boy’ verloor een beslissende negentiende leg van de nummer 5 van de wereld, Luke Humphries. Andere spelers die werden uitgeschakeld waren Adrian Lewis, Chris Dobey en Jose de Sousa.

Richie Burnett haalde voor de derde keer in zijn carrière de laatste 16. De Welshmen kwam terug van een 5-2 achterstand om uiteindelijk met 10-9 te winnen van Ted Evett.s

Bekijk hieronder alle uitslagen van de vijfde ronde. Meer info over de UK Open vind je in ons toernooicenter.

VijfdeRondeUitslag
Gerwyn PriceJeffrey de Zwaan8-10
Michael SmithLuke Humphries9-10
Martijn KleermakerMichael van Gerwen6-10
Peter WrightCallan Rydz10-8
William O’ConnorDanny Noppert10-9
Kim HuybrechtsGary Anderson2-10
Dirk van DuijvenbodeNathan Aspinall8-10
Mervyn KingDimitri van den Bergh8-10
Richie BurnettTed Evetts10-9
Adrian LewisMartin Schindler5-10
Joe CullenKarel Sedlacek10-5
Jonny ClaytonJose de Sousa10-3
Adam GawlasKevin Doets10-8
Luke WoodhouseAndrew Gilding5-10
Chris DobeyBrendan Dolan6-10
Steve Beaton Rob Cross3-10
Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *