Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Jeffrey de Zwaan

De Zwaan profiteert niet van matige Gurney

Jeffrey de Zwaan heeft bij zijn debuut op The Masters de kans gemist om een ronde verder te komen. Tegen een matige Gurney zakte hij op de beslissende momenten weg, waardoor hij met 6-5 verloor.

Als nummer 22 van de wereld kwam de uitnodiging voor The Master zeer onverwacht voor Jeffrey de Zwaan. De jonge Nederlander hoopt dit jaar flink te verbeteren ten opzichte van 2020 en mocht dat als eerste gaan tonen tegen Daryl Gurney. De Noord-Ier, kwartfinalist op het WK, mocht de wedstrijd beginnen en won de eerste leg in 17 pijlen. Nadat De Zwaan daarna zes (!) pijlen miste op dubbel 8 kon ‘SuperChin’ zelfs meteen de break pakken. Een 108-finish volgde en zo liep Gurney heel snel weg in de wedstrijd. Hij werd echter ineens iets slordiger op de dubbels, waardoor De Zwaan toch kon aanhaken. Hij hield zijn eigen leg, waarna hij in 18-pijlen terugbrak naar 3-2.

De Zwaan grijpt kans niet

De Zwaan kon zo uit de pauze weer voor een gelijke stand gaan zorgen. Dit lukte ook, maar hij had hier maar liefst 21 pijlen voor nodig. Gurney zakte echt ver weg. Van 3-0 achter kwam De Zwaan zo op een 4-3 voorsprong, door een sterke 13-darter te gooien. Lang kon hij hier niet van genieten, want Gurney brak meteen terug in 15 pijlen. Een 15-darter van De Zwaan leverde toch weer een break op en zo mocht hij voor de wedstrijd gaan gooien. Dit besef leek ook bij hem in te dalen en het niveau kelderde ineens. Twee slechte legs later kon hij als verliezer van het podium. De Nederlander kreeg de kans maar greep hem niet. Gurney won en treft morgen Dave Chisnall.

Daryl Gurney: 89.56 / 30%
Jeffrey de Zwaan:
85.1 / 33.33%

Image courtesy of FOTO: Sven Mandel
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *