Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
De Zwaan

De Zwaan tankt vertrouwen en klopt Van Duijvenbode

Jeffrey de Zwaan heeft voor de eerste keer in drie jaar de laatste 16 op de European Tour bereikt. In een Nederlandse onderonsje versloeg hij Dirk van Duijvenbode: 6-5.

De zaterdagavond in Trier werd afgesloten met een ouderwets Nederlands onderonsje. Jeffrey de Zwaan, die in de eerste ronde een BYE kreeg, kreeg de taak het op te nemen tegen Dirk van Duijvenbode. Niet alleen was Van Duijvenbode de hoger geplaatste van de twee, ook was hij dé man in vorm. Met legs in 15 en 14 pijlen liet hij dat ook meteen zien. Twee legs later liet hij echter ook zien dat de dubbels af en toe toch nog wel een probleem zijn: na drie missers op dubbel 18 liet hij De Zwaan terugkomen tot 2-2.

Met een 16-darter leek Van Duijvenbode meteen orde op zaken te stellen, maar De Zwaan brak direct terug. De breaks vloeiden nu rijkelijk: Van Duijvenbode vond er weer één, ditmaal met hulp van dubbel één. Door nu wel zijn eigen leg te houden sloeg hij een gat. Een leg later kwam er zelfs al een matchdart, maar dubbel 18 werd net niet gevonden. Het moest in zijn eigen leg gaan gebeuren, maar na 18 pijlen had ‘Titan’ nog nul pijlen op de dubbels gehad. De Zwaan profiteerde optimaal en sleepte er een beslissende leg uit. ‘The Black Cobra’ pakte dit cadeautje maximaal uit: door een 13-darter te vinden op dit beslissende moment won hij de wedstrijd. Een zege die hem enorm goed zal dan, morgen wacht Ian White.

Dirk van Duijvenbode: 96.44 / 33.3%
Jeffrey de Zwaan: 98.37 / 66.7%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *