Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jeffrey de Zwaan - German Darts Grand Prix 2024

De Zwaan toont klasse: ‘The Black Cobra’ verslaat Sedlacek

Jeffrey de Zwaan groeit langzaam weer naar zijn oude vorm toe. In Oostenrijk liet hij zien nog steeds geweldig te kunnen darten: Karel Sedlacek werd met 6-3 verslagen.

Tijdens het tweede European Tour-toernooi van het jaar kwam Jeffrey de Zwaan al in actie, al was de zege die hij daar greep niet om over naar huis te schrijven. In Graz wilde hij zijn beste spel wel laten zien, maar met legs in 15 en 17 pijlen was zijn tegenstander, Karel Sedlacek, het scherpste in de openingsfase. De Tsjech miste zelfs een pijl voor 3-0, maar daarna begon het te lopen voor ‘The Black Cobra’. Met vier legs op rij, waarvan er drie werden gewonnen in 13 pijlen, racede hij naar een 4-2 voorsprong.

Met een 11-darter sloeg Sedlacek terug, maar ‘Evil Charlie’ miste een leg later de kans om de stand weer gelijk te trekken. Vanaf 102 miste hij een pijl op dubbel 16, waardoor De Zwaan een gat kon slaan. Een 15-darter volgde: de voormalige halve finalist van de World Matchplay mag op zaterdag terugkomen voor een duel met Michael van Gerwen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jeffrey de Zwaan: 99.18 / 37,5%
Karel Sedlacek: 93.53 / 60%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *