Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jeffrey de Zwaan

De Zwaan verslaat Cross en bereikt laatste 16

Jeffrey de Zwaan is er zaterdagavond in geslaagd om de finaledag van de Hungarian Darts Trophy te bereiken. In de tweede ronde werd er knap afgerekend met Rob Cross. Lees hier meer.

Rob Cross begon als betere speler aan de wedstrijd, de Engelsman won de eerste twee legs in 15 en 16 darts. Jeffrey de Zwaan herstelde de zaken snel, want met een 13- en 17-darter bracht de Nederlander de stand op 2-2. Een leg later wist De Zwaan zelfs op voorsprong te komen door een 11-darter te produceren in de leg van Cross. De break werd niet verzilverd, ‘Voltage’ brak meteen terug met een 93-finish. Een derde break op een rij volgde, nadat Cross drie pijlen op de dubbel miste. De Zwaan profiteerde en kwam via dubbel 16 op een 4-3 voorsprong. Dit keer hield ‘The Black Cobra’ wel zijn eigen leg en kwam zo op matchpoint. Cross hield in 17 darts nog wel zijn eigen leg, maar zag een leg later De Zwaan via dubbel 2 met 6-4 winnen!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jeffrey de Zwaan: 92,96 / 31,6%
Rob Cross: 91,78 / 36,4%

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld werden zaterdagavond uitgeschakeld. Van Gerwen verloor voor de zesde keer op rij van Simon Whitlock, opnieuw werd het een 6-5 overwinning voor ‘The Wizard’. Van Barneveld verloor met dezelfde cijfers van Jose de Sousa, waar de Nederlander één matchdart kreeg op dubbel 18.

Het programma voor de laatste 16 ziet er als volgt uit:

Jim Williams vs Joe Cullen
Madars Razma vs Rusty-Jake Rodriguez
Josh Rock vs Dirk van Duijvenbode
Boris Krcmar vs Dave Chisnall
Jeffrey De Zwaan vs Jose De Sousa
Michael Smith vs William O’Connor
Karel Sedlacek vs Nathan Aspinall
Simon Whitlock vs Ryan Meikle

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *