De Zwaan wint met fenomenaal gemiddelde van Chisnall

Na het winnen van Darin Young mag Jeffrey de Zwaan aantreden voor zijn tweede wedstrijd van het WK. Hij neemt het op tegen de Engelsman Dave Chisnall die een ronde eerder Ryan Harrington versloeg.

De Zwaan begon goed aan de wedstrijd. De Hagenaar mocht niet beginnen aan de wedstrijd, maar gooide wel de eerste 180’er van de wedstrijd om 1-1 te maken. De leg die volgde was bepalend voor de setwinst. De Zwaan scoorde goed en was sterk op de dubbel wat voor een break zorgde. Nadat ook ‘gewoon’ zijn eigen leg werd behouden, kon De Zwaan een klein feestje vieren omdat hij de set van Chisnall wist af te pakken. Maar er was nog een lange weg te gaan.

De tweede set werd spannender. De Zwaan mocht beginnen, maar wist de eerste leg niet te behouden. Toch ging het hoofd niet naar beneden bij de Nederlander. Al direct in de volgende leg wist hij terug te breaken met een 64-finish. Wat volgde waren tweemaal een eigen legwinst; alle initiatief voor De Zwaan die de laatste leg mocht beginnen. Toch wist hij het nog weg te geven. Scorend was hij niet best waardoor Chisnall 1-1 in sets kon maken. Ondertussen stonden beiden mannen rond de 100 gemiddeld te gooien, een erg hoog niveau dus. De Zwaan, die in de tweede set wat minder was, liet meer van zich zien in de derde set waar hij Chisnall letterlijk verpulverde. De Engelsman wist geen enkele leg te winnen ondanks dat Chizzy aan de wedstrijd mocht beginnen. Met een 22-finish pakte De Zwaan opnieuw de voorsprong (2-1).

Dit kon Chisnall ook, dacht hij. Ondanks dat De Zwaan aan de set mocht beginnen, gebeurde er precies hetzelfde als in de set van Chisnall. De Zwaan wist geen enkele leg te winnen. Ondanks meerdere kansen op de dubbels wist Chisnall de gelijkmakende set te winnen (2-2). Het initiatief lag desondanks bij de Nederlander die opnieuw goed wist te spelen in de navolgende set. Hij won zijn eigen legs en wist de derde leg Chisnall te breaken door 84 te finishen. Een 3-2 voorsprong was een feit. Eerder zagen we al dat Chisnall goed is in kopiëren. Dit bleek ook in de zesde set, waar hij net zoals De Zwaan de derde leg wist te breaken en 3-3 wist te maken.

Een laatste beslissende set dus, waar hij opnieuw wist te overtuigen. Met een ongelooflijk gemiddelde van Chisnall en De Zwaan pakte de ‘Black Cobra’ de eerste leg, terwijl Chisnall aan de laatste set mocht beginnen. Hij pakte ook zijn eigen leg waarna hij in de laatste leg van de wedstrijd via triple 18 dubbel 12 de wedstrijd wist binnen te hengelen.