Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

De Zwaan wint Nederlands onderonsje, Van de Pas alweer uitgeschakeld

Afgelopen middag is de Players Championship Finals van start gegaan in Minehead. In totaal werden er 16 wedstrijden gespeeld, verdeeld over 2 podiums. Er kwamen 3 Nederlanders in actie tijdens de eerste sessie van vrijdag 23 november. Lees hier meer. 

De Players Championship Finals werd op het hoofdpodium van start gegaan met een Nederlands onderonsje tussen Jeffrey de Zwaan en Jelle Klaasen. De Zwaan begon scherp aan de partij, want in de eerste leg wist hij Klaasen meteen te breaken met een 16-darter. Met een 60-finish verzilverde De Zwaan vervolgens de break en kwam 2-0 voor. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee, met nog een 112-finish van De Zwaan en een 88-finish van Klaasen. Zodoende won De Zwaan met 6-4 en bereikte daarmee de tweede ronde in Minehead.

In de derde wedstrijd op het hoofdpodium speelde Benito van de Pas tegen Keegan Brown. Van de Pas mocht meedoen vanwege de afmelding van Mensur Suljovic aan het toernooi. Ook Brown begon sterk aan de partij, want hij wist Van de Pas in de eerste leg gelijk te breaken. Met een 81-finish werd de break verzilverd en kwam de Engelsman op een 2-0 voorsprong. Met een 56-finish hield Van de Pas zijn eigen leg en kwam terug tot 2-1. De laatste 2 legs voor de pauze gingen met de darts mee, waardoor het 3-2 stond in het voordeel van Brown. Van de Pas miste in de eerste leg na de pauze 3 darts voor de rebreak, Brown gooide D10 voor 4-2. Met een zeer knappe 96-finish via D18 en tops kwam ‘Big Ben’ terug tot 4-3. Van de Pas stond in de achtste leg na 15 pijlen te wachten op 43 om er 4-4 van te maken, dat werd het niet want met een 100-finish werd het 5-3 voor ‘The Needle’. In de tiende leg sloot Brown fantastisch af, met een 180 en een 144-finish pakte Brown de 6-3 overwinning.

Bekijk hieronder de uitslagen van de middagsessie terug.

Hoofdpodium:
Jeffrey de Zwaan 6-4 Jelle Klaasen
Max Hopp 6-4 Steve West
Keegan Brown 6-3 Benito van de Pas
Adrian Lewis 6-2 Adam Hunt
Simon Whitlock 6-4 Kyle Anderson
Daryl Gurney 6-3 Robert Thornton
James Wade 6-4 Ross Smith
Dave Chisnall 6-4  Jamie Lewis

Tweede podium:
Brendan Dolan 6-4 Michael Barnard
Ryan Searle 6-2 Josh Payne
Nathan Aspinall 6-1 Martin Schindler
Gabriel Clemens 6-3 Andrew Gilding
Steve Lennon 6-2 Ryan Joyce
Mervyn King 6-4 Simon Stevenson
Stephen Bunting 6-5 Richard North
Madars Razma 6-4 Mickey Mansell

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.