Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Debacle voor Van Barneveld, Harms en van Gerwen naar knockout

Gisteravond stroomden de eerste darters naar de knock-outfase. Vanavond werden in de andere helft de poules beslist. Onder meer drie (alle) Nederlanders kwamen in actie:

Poule A
In poule A kon, in tegenstelling tot de andere poules, nog van alles gebeuren. Het is tevens de poule van Nederlander Michael van Gerwen die gisteravond verrassend van Clayton verloor. Van Gerwen moest dus winnen om zeker weten een plaats in de volgende ronde te krijgen. Hij had hier ook geen moeite mee, hij versloeg Joe Murnan met speels gemak (5-1) en wist zich dus te plaatsen. Clayton wist zich door de overwinning op de Nederlander al te plaatsen, maar zijn tegenstander, Gary Robson (BDO), kon bij winst mogelijk nog doorgaan. Dit werd het niet. Na een mega slechte partij won de Welshman met 5-3.

Michael van Gerwen 5-1 Joe Murnan
Van Gerwen: 97.3 / 42%
Murnan: 79.9 / 100%

Jonny Clayton 5-3 Gary Robson
Clayton: 87.4 / 49%
Robson: 86.3 / 27%

Poule B
De avond werd afgesloten met de afsluiting van poule B, de poule van Raymond van Barneveld die op een zijden draadje van niet of wel doorgaan stond. Maar eerst moest de wedstrijd tussen Ratajski en Smith-Neale gespeeld worden. Smith-Neale was al uitgeschakeld en Ratajski was al door naar de volgende ronde. Toch kon Ratajski nog eerste of tweede worden. Hij deed wat hij kan en won met 5-1 van de Engelsman afkomstig van de BDO. Daarna moest Van Barneveld spelen. Hij moést winnen van Michael Smith, maar deed dit niet. Hij was opnieuw niet goed genoeg. Hij werd ‘gewitewashed’; verloor dus met 5-0 en werd uitgeschakeld.

Krzysztof Ratjaski 5-1 Adam Smith-Neale
Ratajski: 101.9 / 56%
Smith-Neale: 88.5 / 33%

Michael Smith 5-0 Raymond van Barneveld
Smith: 98.9 / 50%
Van Barneveld: 91.0 / 0%

Poule C
De eerste wedstrijd ging tussen James Wade en Mark Webster. Een potje voor de eer, aangezien Wade al wist dat hij eerste werd en Webster al uitgeschakeld was. Toch liet Wade dit niet blijken en slachtte de man uit Wales af met 5-1. De tweede wedstrijd was van een groter belang. Tezen ging tussen Keegan Brown en ‘onze’ Wesley Harms. De winnaar van de partij mocht als tweede geplaatst naar de knock-outfase. En wat een pot was het! Met beiden een gemiddelde van 100+ en twee gebroken legs, werd het uiteindelijk 4-4. Wesley Harms wist de winst na een 3-1 achterstand alsnog d’r uit te trekken. De eerste Nederlander door naar de volgende ronde!

James Wade 5-1 Mark Webster
Wade: 101.7 / 71%
Webster: 91.6 / 100%

Wesley Harms 5-4 Keegan Brown
Harms: 104.0 / 50%
Brown: 103.7 / 67%

Poule D
In deze poule dezelfde situatie als in die van Poule C. Bij Gary Anderson tegen Steve Hine, de eerste wedstrijd, was er voor beide partijen niets te verliezen of te winnen. Toch liet de Schot zijn kunnen zien en won hij redelijk eenvoudig met 5-1. De tweede wedstrijd van de poule was dus van groter belang. De BDO-speler Michael Unterbuchner nam het op tegen de Engelsman Ian White. Ook hier ging alleen de winnaar door naar de volgende ronde. Toch was dit geen wereldse partij. Alsnog wist de Duitser de winst binnen te halen, de eerste verrassing van het toernooi was een feit; Ian White werd uitgeschakeld.

Gary Anderson 5-1 Steve Hine
Anderson: 100.1 / 50%
Hine: 86.0 / 25%

Michael Unterbuchner 5-3 Ian White
Unterbuchner: 89.4 / 38%
White: 91.7 / 16%

En nu?
Van één Nederlander moesten we afscheid nemen: Raymond van Barneveld. Wesley Harms en Michael van Gerwen mogen het wel uit gaan proberen in de volgende ronde:

Jonny Clayton – Krzysztof Ratajski
Michael Smith – Michael van Gerwen
James Wade – Michael Unterbuchner
Gary Anderson – Wesley Harms
Peter Wright – Simon Whitlock
Gerwyn Price – Josh Payne
Stephen Bunting – Dimitri van den Bergh
Rob Cross – Mensur Suljovic

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *