Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Debutant Landman wint verrassend van ex-wereldkampioen Mitchell

Chris Landman is misschien wel de meeste verrassende Nederlandse qualifier op het WK. ‘The Countryman’ die al eerder voor het Nederlands team bij de WDF uitkwam, had op papier een lastige tegenstander aan voormalig BDO-wereldkampioen Scott Mitchell.

Desondanks begon Landman sterk aan de wedstrijd. Met behulp van een matig spelende Mitchell wist de Nederlander verrassend de eerste set binnen te hengelen zonder een leg af te geven aan de Engelsman. Waar Landman 50% van zijn dubbels raak gooide, had Mitchell de grootste moeite om in het goede vakje te mikken (1-0).

Ook in de tweede set regeerde de snelle Nederlander. Opnieuw werd er geen enkele leg afgegeven aan Mitchell. Soeverein gooide Landman 56, 40 en 20 uit. Er waren geen hoge finishes nodig met een ‘Scotty Dog’ die geen enkel dubbel raak wist te gooien. Met name op de dubbel 10 was Landman fenomenaal.

Landman had de touwtjes in handen in de derde set. Hij pakte zijn eigen leg (1-0) en wist vervolgens opnieuw via zijn sterke finishing met dubbel 10 de voorsprong te pakken (2-0). Het kon haast niet meer misgaan. Scott Mitchell vond in de navolgende leg dan eindelijk zijn ritme. Al lachend gooide de Engelsman zijn eerste dubbel raak op tops (2-1). Het bleek hem goed te doen, want met een 81-finish plakte ‘Scotty Dog’ er direct een break achteraan (2-2). Toch wist Landman te overtuigen in de laatste leg. Ondanks boe-geroep vanuit het publiek gooide ‘The Countryman’ 53 uit voor zijn debuutwinst (3-0).

In de tweede ronde treft de Nederlander Ian White, geen onmogelijke wedstrijd.

Gemiddeldes / Finishpercentage:
Scott Mitchell: 88.02 / 12.5%
Chris Landman: 88.97 / 60%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *