Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Arjan Konterman

Debuterende Arjan Konterman wint op WDF WK

Voor Arjan Konterman is zijn debuut op het WDF WK nu al een succes. De Nederlander won in ronde één met speels gemak van de Australiër Danny Porter: 2-0.

Bijna een jaar geleden plaatste Arjan Konterman zich via het kwalificatietoernooi voor het WDF WK. Nadat hij daarna ook de halve finale op de Dutch Open haalde was het nu dan echt tijd voor zijn debuut op Lakeside. Tegen de Australiër Danny Porter was de start goed: met een 18-darter greep hij de eerste leg. Door een leg later 79 uit te gooien voor een 14-darter greep hij ook meteen een break, al maakte Porter dit direct ongedaan. Een 15-darter later was de set echter toch in handen van de Nederlander.

Konterman leek weinig zenuwen te hebben: met een 19-darter brak hij Porter ook in set twee, waardoor de zege steeds dichterbij kwam. Door in 16 pijlen zijn eigen leg te houden kwam hij op matchpoint. Geholpen door zijn tegenstander was het een leg later ook meteen al raak: Porter maakte er een potje van, waarna Konterman tops vond. In ronde twee wacht een Nederlands onderonsje tegen Alexander Merkx.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Danny Porter: 76.19 / 12,5%
Arjan Konterman: 84.07 / 50%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen / NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *