Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niko Springer

Debuterende Niko Springer verslaat Jermaine Wattimena

Vrijdagmiddag is de eerste European Tour van 2022 van start gegaan, de International Darts Open. In de tweede wedstrijd van de middagsessie kon Jermaine Wattimena het niet bolwerken tegen de Duitse Niko Springer. Lees er hier meer over.

Niko Springer mocht de partij beginnen en deed dat erg sterk, met een 14-darter hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg produceerde de debuterende Duitser een 180’er en brak met een 82-finish naar een 2-0 voorsprong. De break werd een leg later verzilverd, waardoor er al snel een ruime voorsprong op het scorebord stond voor Springer. Jermaine Wattimena antwoorde sterk, want met een 55-finish hield hij zijn eigen leg en kwam zo terug tot 3-1.

Vervolgens gingen er twee legs met de darts mee. Bij een stand van 4-2 brak de Nederlander terug met een geweldige 170-finish in 12 darts, met Springer wachtend op 68. Een leg later wist ‘The Machine Gun’ de break te verzilveren, via dubbel 4 werd het 4-4. Springer hield vervolgens zijn eigen leg via dubbel 4 en kwam zo als eerste op matchpoint. In de tiende leg miste Wattimena een 72-finish op tops om in de wedstrijd te blijven. Springer gooide dubbel 18 met zijn tweede pijl en zorgde zo voor een verrassende 6-4 overwinning op Wattimena!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Niko Springer: 92,48 / 33,3%
Jermaine Wattimena: 91,39 / 44,4%

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *