Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Richard Veenstra - Baltic Sea Darts Open 2023

Debuterende Richard Veenstra stunt en klopt Michael Smith

Richard Veenstra heeft voor een stunt gezorgd op de Players Championship Finals. Bij zijn debuut was de man uit Ossenzijl te sterk voor wereldkampioen Michael Smith: 6-3.

Na een prima debuutjaar bij de PDC, dat in december zijn debuut op het WK oplevert, mocht Richard Veenstra voor de eerste keer mee doen aan de Players Championship Finals. Een gunstige loting leverde dat niet op: wereldkampioen Michael Smith werd de tegenstander voor ‘Flyers’. Met een 84-finish voor 14-darter waren er van zenuwen echter geen sprake bij de Nederlander. Twee legs later vond hij met een 95-finish nog een leg in 14 pijlen. Het publiek ging een leg later echter pas op de banken: Michael Smith miste dubbel 12 voor een 9-darter. De Engelsman kwam een beurt later terug om er alsnog 2-2 van te maken.

Op leg vier na was Veenstra scorend de sterkste in deze partij. Met een 12-darter hield hij zijn eigen leg, waarna hij optimaal profiteerde van een gemiste dubbel van Smith. Door in 17 pijlen zijn eigen leg te houden kwam hij zelfs op 5-2. Smith zakte steeds verder weg, waardoor de overwinning voor ‘Flyers’ nooit meer in gevaar kwam. In zijn eigen leg kreeg hij alle tijd om de winnende dubbel te gooien: matchdart zes vloog er in, waardoor de eindstand uitkwam op 6-3.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael Smith: 85.35 / 25%
Richard Veenstra: 97.36 / 46.2%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Debuterende Richard Veenstra stunt en klopt Michael Smith