Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny van Trijp

Debuterende Van Trijp vertrapt recorddeelnemer Beaton 

Danny van Trijp kende maandagavond een positief debuut op het World Darts Championship. Met een uitslag van 3-0 was hij in Londen ruim te sterk voor Steve Beaton.  

Het is veilig om te stellen dat Steve Beaton tot de meest ervaren spelers van dit toernooi behoort. De Engelsman wist zich namelijk al voor het tweeëndertigste jaar op rij te kwalificeren voor een wereldkampioenschap, waarvan tweeëntwintig opeenvolgende keren bij de PDC. En dat staat in schril contrast met zijn Nederlandse tegenstander, die maandagavond voor het eerst aantrad op een officieel WK. Van zenuwen was echter weinig te merken bij Van Trijp. Hij mocht de wedstrijd aftrappen en bood Beaton geen kans om de eerste leg van hem af te snoepen. Beiden heren zouden nog enkele keren hun legs houden, waarna Van Trijp in zestien pijlen een break plaatste en de eerste set met een uitslag van 3-1 in legs naar zich toe trok.  

Na de pauze zette de 25-jarige Etten-Leurenaar nog even door, want nadat beide spelers hun eigen leg hielden, wist hij in achttien pijlen opnieuw een break te forceren. Door deze in twintig pijlen ook te verzilveren, werkte Van Trijp zich naar een comfortabele voorsprong van 2-0 in sets.  

In de derde set wist uiteindelijk ook voormalig BDO-wereldkampioen Beaton een break af te dwingen. Met eveneens een 14-darter kon hij vervolgens zijn eigen leg veiligstellen, waarna Van Trijp in vijftien pijlen ook zijn eigen leg behield.  De jonge Nederlander werkte zich hierop met een break en in achttien darts naar ‘matchpoint’. Veertien pijlen vervolgens genoeg om de eindstreep te bereiken en ‘The Bronzed Adonis’ met een einduitslag van 3-0 te verslaan. Van Trijp zal het in de volgende ronde mogen opnemen tegen Jonny Clayton.   

Gemiddeldes/Dubbelpercentages: 
Steve Beaton: 85.23 / 25.0% 
Danny van Trijp: 87.06 / 33.3% 

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *