Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Deelnemersaantallen Dutch Open bekend gemaakt

In het weekend van 1,2 en 3 februari staat de 41ste editie van de Dutch Open op het programma. Vanmiddag liet de organisatie de deelnemersaantallen weten van de desbetreffende categorieën. Lees hier meer.

Aan het herentoernooi gaan dit jaar 3357 spelers aan meedoen, dat is 114 meer dan de editie van 2018. Favorieten voor de titel zijn Scott Mitchell, Michael Unterbuchner, Wesley Harms, Richard Veenstra, Willem Mandigers en Dave Parletti.

Bij de dames doen er dit jaar 367 spelers mee, dat is een stijging van 21 spelers ten opzichte van vorig jaar. De titelverdediger Deta Hedman is er wederom bij, maar ook Lisa Ashton, Lorraine Winstanley, Aileen de Graaf, Sharon Prins, Corrine Hammond, Maria O’Brien, Trina Gulliver en de Lakeside-kampioen Mikuru Suzuki zijn van de partij in Assen.

Aan het koppeltoernooi voor de heren staan er dit jaar 1558 koppels ingeschreven, dat is een stijging van 27 koppels. Een aantal koppels die dit jaar kans maken op de titel zijn Richard Veenstra/Wesley Harms, Vincent Kamphuis/Jelle Klaasen, Tony O’Shea/Jimmy Hendriks, Martijn Kleermaker/Justin van Tergouw, Danny van Trijp/Mike van Duivenbode, Darryl Fitton/Wessel Nijman en Chris Landman/Mario VandenBoogaerde.

Aan het koppeltoernooi voor de dames doen 191 koppels mee, dat is wederom een stijging van 16 spelers. Een aantal koppels om voor op te letten zijn Lisa Ashton/Maria O’Brien, Lorraine Winstanley/Corrine Hammond, Paula Jacklin/Trina Gulliver, Deta Hedman/Joanne Clements, Aileen de Graaf/Sharon Prins, Mikuru Suzuki/Yuriko Yamaguchi en Femke Herms/Anca Zijlstra.

Aan de tweede editie van het paradartstoernooi zullen 44 spelers aan meedoen, dat is een stijging ten opzichte van vorig jaar toen de teller op 32 deelnemers stond. Favorieten voor de titel zijn Cliff Ruiter, Arie van der Rassel, Michelovic van Velzen, Serge de Belle en Vincent d’Hondt.

Aan de jeugdtoernooien doen in totaal 313 deelnemers aan mee, dat is een daling van 38 spelers. Aan het toernooi van de junioren doen 214 spelers aan mee, waaronder Leighton Bennett, Jurjen van der Velde, Keanu van Velzen en Danny Jansen. Bij de meisjes doen 43 spelers mee. De titelfavorieten daar zijn Lerena Rietbergen, Layla Brussel, Beau Greaves, Rosanne van der Velde, Romy Vermeulen en Kyana Frauenfelder. Ten slotte doen er bij de aspiranten 56 spelers mee. De titelfavorieten bij de aspiranten zijn Pim van Bijnen, Bradly Roes, Massimo Balsamo en Karsten Boelens.

Klik hieronder als je weten wie er per categorie allemaal meedoen. De loting zal waarschijnlijk eind van deze week bekend worden gemaakt.
Deelnemers Heren koppel
Deelnemers Dames koppel
Deelnemers Heren single
Deelnemers Dames single
Deelnemers Paradarters
Deelnemers Junioren (14-17 jaar)
Deelnemers Aspiranten (onder 14 jaar)
Deelnemers Meisjes (onder 18 jaar)

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *