Deelnemersveld BDO WK compleet, na laatste 4 Engelse qualifiers

Afgelopen middag werd in de Civic Hall in Grays de BDO WK Qualifier gespeeld. Vier heren en twee dames konden zich kwalificeren voor het WK in de Indigo. Lees hier meer. 

Heren
Vier Engelsen spelers wisten zich maandagmiddag te plaatsen voor het BDO WK in Londen; Justin Hood, Nick Fullwell, Scott Williams en Ben Hazel. De Engelse Justin Hood wist zich voor het eerst kwalificeren voor het WK, na het bereiken van de laatste 32 van de World Masters presteerde Hood wederom goed in Grays. Met overwinningen op James Duncan (2-1), Warren Mullan (2-0), Curtis Hammond (2-0), Lee Turle (2-0), Jeff Smith (2-1) en Craig Venman (2-0) plaatste de Engelsman zich voor het WK in de Indigo Arena.

De ervaren Nick Fullwell wist zich ook te kwalificeren voor het BDO WK. De 50-jarige Engelsman wist Mark Tiller (2-0), Marco de Kreij (2-0), Mark Grimes (2-0), John Scott (2-0), Michael Meaney (2-0) en Matthew Padgett (2-1) te verslaan!

Scott Williams was toch wel één van de verrassingen maandagmiddag. Hij gaat zijn debuut maken op het BDO WK na overwinningen op Carl Hamilton (2-1), Lucas Christensen (2-0), Steven Haggerty (2-0), Hannes Schnier (2-0), Wes Newton (2-0) en Andrew Kateley (2-0).

Ben Hazel wist zich te kwalficeren voor zijn eerste BDO WK en maakt daarmee zijn debuut. Hij versloeg op weg naar het ticket Paavo Myller (2-0), Gareth Chambers (2-0), Dawid Robak (2-0), Jesus Noguera (2-1) en Allan Edwards (2-1).

Dames
Bij de dames wisten de Australische Corrine Hammond en de Engelse Kirsty Hutchinson zich te kwalificeren. Hammond begon de dag met een 3-1 overwinning op de dochter van Lisa Ashton, Lindsey Ashton. In de tweede ronde werd Darlene van Sleeuwen met dezelfde cijfers verslagen. Bij de laatste 32 wist Hammond in een spanennde partij de halve finalist van de World Masters, Kasumi Sato met 3-2 te verslaan. Bij de laatste 16 had Hammond wederom een beslissende leg nodig, maar het was genoeg voor de zege tegen Denise Cassidy. In de kwartfinales was de Australische duidelijk te sterk voor Lynsey McDonald. In de finaleronde werd Rhian Griffiths met 3-2 verslagen.

Kirsty Hutchinson gaat haar debuut maken op het BDO WK. Hutchinson begon het kwalificatietoernooi met een bye. In de tweede ronde werd Renee Ripol met 3-1 verslagen. Vervolgens verloor de Engelse geen leg meer. Ze won achtereenvolgens van Helen Harvey, Robyn Byrne, Vanessa Zuidema en Stefanie Lück allemaal met 3-0!

Deel met:


Plaats een reactie