Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Deelnemersveld UK Open op 5 spelers na bekend

De UK Open 2020 staat op het programma van 6 t/m 8 maart in Minehead. Aan dit toernooi zullen 160 spelers meegaan doen. Lees hier meer. 

Tourkaarthouders
Sinds de editie van vorig jaar mogen alle tourkaarthouders meedoen aan deze major van de PDC. Dit betekent ook dat we dus van de 128 tourkaarthouders 19 Nederlanders in actie gaan zien. De spelers dit tussen plaats 97 en 128 staan na 23 februari zullen in de eerste ronde moeten beginnen. De spelers die tussen plaats 65 en 96 staan starten in de tweede ronde, terwijl spelers tussen plaats 33 en 64 pas in de derde ronde starten. De top 32 van de PDC Order of Merit komen pas vrijdagavond in actie tijdens de vierde ronde. De volgende 19 Nederlanders gaan meedoen in Minehead:

Michael van Gerwen, Jeffrey de Zwaan, Jermaine Wattimena, Danny Noppert, Vincent van der Voort, Ron Meulenkamp, Jelle Klaasen, Benito van de Pas, Jan Dekker, Geert Nentjes, Maik Kuivenhoven, Yordi Meeuwisse, Niels Zonneveld, Vincent van der Meer, Mike van Duivenbode, Dirk van Duijvenbode, Wesley Harms, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes.

Challenge Tour
Naast de 128 tourkaarthouders zal ook de top 8 van de Challenge Tour 2019 aanwezig. De spelers die in de top 16 stonden en op Q-School een tourkaart hebben gemaakt, tellen niet mee en hun plek schuift door naar de eerstvolgende op de ranking. De top 8 van de Challenge Tour zal in de eerste ronde moeten beginnen. De volgende spelers hebben zich gekwalificeerd voor de UK Open begin maart:

Cameron Menzies, Stephen Burton, Boris Koltsov, Andy Jenkins, Cody Harris, Kyle McKinstry, Berry van Peer en Patrick Lynskey.

Development Tour
Sinds dit jaar zal ook de top 8 van de Development Tour deelnemen aan de UK Open. Dit pakte heel positief uit voor de Nederlanders. Van de top 8 hebben 6 spelers een tourkaart en worden die plaatsen allemaal doorgeschoven naar de eerst volgende. De volgende spelers met drie Nederlanders hebben zich gekwalificeerd voor de UK Open begin maart:

Shane McGuirk, Nathan Rafferty, Keane Barry, Greg Ritchie, Andrew Davidson, Kevin Doets, Owen Roelofs en Danny van Trijp.

Rileys Qualifiers
Het deelnemersveld wordt aangevuld met 16 Amateurs, die zich plaatsen door een Rileys kwalificatietoernooi te winnen in Verenigd Koninkrijk. Aankomend weekend worden de laatste 5 kwalificatietoernooien gegooid. Het sterke deelnemersveld is hieronder te vinden

London Victoria: Jason Heaver
Aberdeen: Jamie Clark
Chester: Adam Huckvale
Norwich: Kevin Self
Wolverhampton: Fallon Sherrock
Chorlton: Scott Taylor
Coventry: Adam Smith-Neale
Nottingham: Kevin Burness
Sheffield: Lewy Williams
South Benfleet: Rhys Hayden
Wolverhampton: Robert Owen
Greenock: Zaterdag 22 Februari
Harlow: Zaterdag 22 Februari
Liverpool: Zaterdag 22 Februari
Norwich: Zaterdag 22 Februari
London Victoria: Zaterdag 22 Februari

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *