Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jelle Klaasen

Deelnemersveld WDF WK bekend: 13 Nederlanders naar Lakeside

Een ruime maand voor het WDF WK in december is het deelnemersveld bekendgemaakt: 13 Nederlanders hebben zich geplaatst voor ‘Lakeside’.

Het heeft even op zich laten wachten, maar het WDF WK komt nu toch snel dichterbij. De 72 spelers die in december het legendarische podium van de Lakeside Country Club beklimmen zijn door de WDF bevestigd. Op woensdagavond, 20.00 uur, vindt de loting plaats op het YouTube kanaal van de WDF.

Mannen

Bijna 18 jaar na zijn heroïsche wereldtitel keert Jelle Klaasen in december terug op Lakeside. ‘The Cobra’ is als 3e geplaatst, achter Andy Baetens en verdedigend wereldkampioen Neil Duff. Wesley Plaiser en Alexander Merkx maken hun WK-debuut, terwijl Chris Landman voor de vijfde keer (3x BDO, 1x PDC) voor een wereldtitel gaat strijden. Met Danny Lauby, Kai Fan Leung, Thibault Tricole en Peter Machin hebben de geplaatste spelers een internationaal smaakje.

Moreno Blom bekroonde een sterk 2022 met kwalificatie voor Lakeside: de jonge Nederlander moet beginnen in de eerste ronde, maar krijgt daarin wel een beschermde status. Hij zou eventueel Dennie Olde Kalter, Arjan Konterman of Jarno Bottenberg kunnen loten. Voor de laatste twee wordt het ook hun debuut op een WK, terwijl Olde Kalter voor een tweede keer het podium mag beklimmen. De meeste ogen zullen verder gericht zijn op Leonard Gates en Sebastian Bialecki, terwijl Jamie Lewis en David Pallett (beide speelden weinig in 2023) ook de enige aandacht zullen opeisen.

Vrouwen

Aileen de Graaf baarde begin dit jaar opzien door Beau Greaves te verslaan in de finale van de Dutch Open. De Nederlandse, die inmiddels al als ‘WK-veteraan’ mag worden aangeduid, heeft zich als nummer twee geplaatst voor Lakeside. Anca Zijlstra reist als nummer acht af voor haar 4e WK. Beau Greaves domineerde de afgelopen jaren ook bij de WDF en mag als nummer één haar titel gaan verdedigen, terwijl Lisa Ashton na een korte afwezigheid terugkeert.

Aletta Wajer beloonde zichzelf na een topjaar met een debuut op het WK: in de eerste ronde één krijgt ze een beschermde status. Priscilla Steenbergen knokte haar ook naar een plek, waardoor ze voor het tweede jaar op rij naar Lakeside mag. Mayumi Ouchi en Almudena Fajardo kwamen vorig jaar door het kwalificatietoernooi, maar zouden zo ver kunnen komen.

Jeugd

Nederlander nummer 13 komt in actie bij de jongens: Bradley van der Velden plaatste zich vorig jaar in Assen voor de laatste vier. Luke Littler leek hierin de grootste kanshebber voor de titel, maar de Engelsman koos voor de PDC. Andras Borbely, Mats Theobald en Adam Dee zijn nu de drie concurrenten voor de wereltitel, die vorig jaar werd gewonnen door Bradly Roes. Bij de meisjes is er sprake van een internationale finale: de Italiaanse Aurora Fochesato neemt het hierin op tegen de Hongaarse Krisztina Turai.

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *