Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
België - World Cup of Darts 2023

Déjà vu: België weer te sterk voor Nederland op World Cup

België blijft dwars liggen op de World Cup of Darts: voor het tweede jaar op rij winnen Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts van het Nederlandse team.

Op de World Cup of Darts van 2023, de eerste editie waarbij er alleen in koppels werd gespeeld, werden Nederland en België meteen aan elkaar gekoppeld bij de laatste 16. België won, maar precies een jaar later kwam er een kans op revanche. Met Michael van Gerwen in plaats van Dirk van Duijvenbode hoopte Nederland nu wel te winnen, maar al snel in de wedstrijd liepen onze landgenoten achter de feiten aan. Na drie missers op de dubbels van Noppert greep België meteen een break, die een leg later ook werd verzilverd. Met een 14-darter liet Nederland daarna zijn spierballen zien, maar de Belgen gingen daarna los. Kim Huybrechts vond finishes van 129 én 121, waarna Van den Bergh met een 86-finish nog een klap uitdeelde.

Ondanks vier scores van 180 van Noppert keek het oranje duo bij de onderbreking tegen een 5-2 achterstand aan. Alle kansen moesten worden gepakt, maar de situatie ging van kwaad tot erger. Nadat Van Gerwen dubbel 16 miste vanaf 107 voor de break vond Huybrechts met zijn laatste pijl wél diezelfde dubbel. De drievoudig wereldkampioen miste een leg later ook nog twee pijlen op de dubbels, iets wat de Belgen bijna niet deden. Met een 64-finish zette Van den Bergh zijn land op matchpoint, waarna de zege niet lang meer op zich liet wachten. Van Gerwen nog maar eens drie pijlen op de buitenste ring, waarna Huybrechts met een 74-finish België liet juichen. Net als vorig jaar gaan onze zuiderburen door naar de kwartfinale.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Nederland: 100,96 / 14.3%
België: 97,31 / 53.3%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *