Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - Grand Slam of Darts 2023

Déjà vu: Ritchie Edhouse weer te sterk voor Dirk van Duijvenbode

Ritchie Edhouse begint een plaaggeest te worden voor Dirk van Duijvenbode. Voor de tweede week op rij is de Engelsman veel te sterk voor de Nederlander: 6-2.

Na het zien van de loting zal Dirk van Duijvenbode toch even zijn geschrokken. Precies een week geleden ging de Nederlander met 6-1 onderuit tegen Ritchie Edhouse, waarna hij het nu in Graz weer tegen de Engelsman op moest nemen. Met een 83-finish op de bull, gevolgd door een 12-darter twee legs later, was de start van de Nederlander echter uitstekend. Edhouse wist met legs in 13 en 11 pijlen tussendoor echter ook flink het gaspedaal te vinden. ‘Madhouse’ kreeg vervolgens leg vijf cadeau van ‘Aubergenius’. Van Duijvenbode miste drie pijlen op dubbel acht, waarna Edhouse dezelfde dubbel wel vond.

Met een 117-finish vergrootte de Engelsman de voorsprong naar 4-2, waarna hij een leg later weer profiteerde van misser van Van Duijvenbode. De nummer 14 van de wereld miste twee pijlen op dubbel vier, waarmee hij een nieuwe nederlaag inleidde. Edhouse vond een 15-darter in zijn eigen leg, waardoor hij voor de tweede week op rij doorstootte tot de zondag.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dirk van Duijvenbode: 98.8 / 28,6%
Ritchie Edhouse: 103.6 / 60%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *