Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken

Dekker en twee Zweden plaatsen zich voor laatste Euro Tours van het seizoen

Afgelopen weekend werd er in IJsland gedart voor de PDC Nordic & Baltic Tour. Op vrijdagavond en zaterdagavond werden drie Euro Tour Qualifiers gespeeld, waarvan de winnaar zich telkens plaatste. Lees hier meer.

European Darts Matchplay
Vrijdagavond begon het kwalificatietoernooi voor de European Darts Matchplay met 21 spelers. Het waren uiteindelijk de Zweed Dennis Nilsson en de Deen Niels Jørgen Hansen die de finale haalden. Nilsson bereikte de finale met overwinningen op Jesper Skovgaard (6-0), Roland Lenngren (6-2) en Oskar Lukasiak (6-4). Hansen rekende af met Vitor Charrua (6-0), Atli Bjarnason (6-0), Veijo Viinikka (6-3), Mindaugas Barauskas (6-1) op weg naar de finale. In de finale kwam Hansen 2-1 voor, maar zag Nilsson enorm goed finishen. Met o.a finishes van 61,80 en 81 won de Zweed 4 legs op een rij voor een 6-2 overwinning en een ticket naar Mannheim.

Halve finales:
Dennis Nilsson 6-4 Oskar Lukasiak
Niels Jørgen Hansen 6-1 Mindaugas Barauskas

Finale:
Dennis Nilsson 6-2 Niels Jørgen Hansen

International Darts Open
Later op de vrijdagavond werd de Euro Tour Qualifier voor de de International Darts Open gespeeld. Wederom deden er 21 spelers mee, dit keer deed Cor Dekker ook mee en Veijo Viinikka had zich voorgenomen om niet mee te doen. Daniel Larsson en Cor Dekker wisten de finale te halen. Larsson deed dit met overwinningen op Roland Lenngren (6-0), Hallgrimur Egilsson (6-4) en Dennis Nilsson (6-1). De Nederlandse Noor speelde erg goed en bereikte de finale ten koste van Matthías Örn Friðriksson (6-0), Oskar Lukasiak (6-2) en Petur Thomsen (6-2). De finale was van erg hoog niveau, beide heren gooiden 90+ gemiddeld. Negen legs gingen met de darts mee. Dekker stond in zijn eigen leg te wachten op 58 voor 5-5, maar dankzij een 123-finish plaatste Larsson zich voor zijn tweede Euro Tour dit seizoen.

Halve finales:
Cor Dekker 6-2 Petur Thomsen
Daniel Larsson 6-1 Dennis Nilsson

Finale:
Daniel Larsson 6-4 Cor Dekker

Gibraltar Darts Trophy
De Gibraltar Darts Trophy Qualifier begon met 23 spelers. Wederom ging deze finale tussen Cor Dekker en Daniel Larsson. Dekker bereikte zijn tweede finale van het weekend met overwinningen op Ivan Springborg (6-2), Dennis Nilsson (6-4), Þorgeir Guðmundsson (6-1) en Christian Johansen (6-3). Larsson bereikte de finale ten koste van Petur Thomsen (6-3), Jan McIntosh (6-1), Niels Heinsøe (6-3) en Niels Jørgen Hansen (6-4). Wederom werd dit een partij van een hoog niveau, beide heren gooide net als de vorige qualifier allebei boven de 90+ gemiddeld. Dekker begon goed aan de finale, door de eerste 3 legs te pakken. Larsson kwam erg goed terug tot 5-5, waarin Cokker nog een 139-finish gooide, en Larsson een 102-finish en een 82-finish. In de beslissende leg begon Dekker met een 180 en 140. Uiteindelijk wist Dekker met een 14-darter zijn verdiende plaats te bemachtigen voor de Gibraltar Darts Trophy.

Halve finales:
Daniel Larsson 6-4 Niels Jørgen Hansen
Cor Dekker 6-3 Christian Johnasen

Finale:
Cor Dekker 6-5 Daniel Larsson

Image courtesy of FOTO: PDC Nordic & Baltic
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *