Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Dekker over eerste ronde WK: ’Een vrouw haalt normaal gesproken niet ons niveau’

Jan Dekker verwacht een pittig duel in de eerste ronde van het PDC WK, die donderdagavond van start gaat. De 28-jarige darter uit Bolsward neemt het op de openingsavond op tegen Lisa Ashton. In gesprek met de Leeuwarder Courant gaat de Nederlander dieper in op zijn partij tegen zijn vrouwelijke opponent.

Dekker wilde per se voorkomen dat hij in een discussie zou belanden over vrouwen op het WK. “Daar moet het helemaal niet over gaan. Het is zoals het is en ik sta voor een partij tegen de sterkste dartster van dit moment. Ik ga niet zeggen: die win ik wel eventjes, want zo ligt het niet”, geeft hij aan.

Dekker is desondanks vol vertrouwen over zijn kansen tegen Ashton. “Iedereen kijkt naar Ashton, maar voor mij is dit gewoon een prima kans om de tweede ronde te bereiken. Een vrouw haalt normaal gesproken niet het niveau van ons, de PDC-profs.” Dekker haalt eveneens aan dat het publiek zeer waarschijnlijk achter Ashton gaat staan. “De hele zaal zal op de hand van haar zijn en mij uitfluiten. Maar daar ben ik op voorbereid. Ik voel me goed genoeg om te winnen.”

In de Leeuwarder Courant komt ook Danny Noppert aan het woord. Lees het artikel hier.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Dekker over eerste ronde WK: ’Een vrouw haalt normaal gesproken niet ons niveau’