Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Matthew Dennant

Dennant, O’Shea en Hogarth plaatsen zich voor Final Stage

Op dag twee van UK Q-School hebben o.a. John O’Shea en Matthew Dennant zich automatisch geplaatst voor de Final Stage, net als twee Scotten en vier Engelsen. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Dag twee van UK Q-School begon met 308 spelers, 14 minder dan in vergelijking met zondagmiddag. Het niveau was meteen hoog, Kevin Lane, David Pallett en Richie Parkin wonnen hun eerste partij met een gemiddelde van boven de 100. Pallett deed dit in zijn 5-0 overwinning tegen Jamie Lewis, twee ex-tourkaarthouders! Parkin won met dezelfde uitslag met een gemiddelde van 113! Echter verloor hij een ronde later met 5-0 van Chris Quantock. Die een goede dag kende, hij bereikte de finaleronde met allemaal 90+ gemiddeldes in zijn 5 partijen. Opnieuw was er weinig succes voor Fallon Sherrock. Ze pakte haar eerste punt door de laatste 128 te halen, waar Joshua Richardson met 5-1 te sterk was. ‘The Queen of the Palace’ zal een goede laatste dag moeten hebben (minimaal laatste 32) om nog de Final Stage te willen behalen. Hetzelfde geldt voor o.a. Mike Warburton, Richie Burnett, Paul Hogan, Arron Monk en Ben Robb.

Leighton Bennett kende wel succes in Milton Keynes vandaag. De 16-jarige won drie wedstrijden, voordat hij 5 matchdarts miste tegen Chris Gilliand in de laatste 32 en uiteindelijk met 5-4 verloor. Hij staat met drie punten er goed voor om de Final Stage te bereiken. Andere spelers die ver wisten te geraken waren de Amerikaan Leonard Gates, de winnaar van de World Masters van 2019 John O’Shea, ex-tourkaarthouders Simon Stevenson en George Killington en de talentvolle Schot Greg Ritchie. Allemaal stonden ze aan het einde van de dag in de finaleronde, wat eigenlijk al genoeg moest zijn voor het kwalificeren voor Final Stage.

Finales

Het behalen van de kwartfinales leverde meteen een plek op in de final stage en zouden dan een rustdag hebben op dag drie. De partij die er meteen uitsprong was die tussen twee spelers, die eerder in hun carriere al eens een tourkaart hebben gehad; Matthew Dennant tegen Simon Stevenson. Waar Dennant zondagmiddag nog in de finaleronde verloor, was het maandagmiddag wel raak voor hem. Dennant versloeg zijn landgenoot met 5-1. Shaun Griffiths, die in 2011-2013 en 2016-2017 een tourkaart had, kwalificeerde zich ook automatisch voor de Final Stage. Hij overleefde 9 matchdarts tegen Gates die 4-3 voorstond, maar uiteindelijk werd de beslissende dubbel geraakt door ‘The Miracle’.

Twee andere oud-tourkaarthouders redden het niet. George Killington verloor met 5-2 van Joshua Burksfield, terwijl Chris Quantock in een beslissende leg verloor van John O’Shea. De Dutch Open finalist van 2019, Ryan Hogarth plaatste zich ook. In de finaleronde versloeg hij landgenoot Scott Campbell met 5-3 legs.

De overige dagwinnaars werden Shaun Wilkinson, Kevin Garcia en Greg Ritchie.

Ryan Hogarth 5-3 Scott Campbell
Shaun Wilkinson 5-2 Mike Gillet
Kevin Garcia 5-4 Christopher Gilliand
John O’Shea 5-4 Chris Quantock
Greg Ritichie 5-2 Ben Hazel
Shaun Griffiths 5-4 Leonard gates
Matthew Dennant 5-1 Simon Stevenson
Joshua Burksfield 5-2 George Killington

Stand

Na twee dagen leiden 6 spelers de ranking met allemaal 6 punten; Jason Hogg, Christopher Gilliand, Danny Lauby, Andrew Hyland, Scott Campbell, Robert Owen en Stu Wilson. Na de derde dag plaatst de top 72 van de UK Q-School First Stage Order of Merit zich voor de Final Stage. Volgens de meest recente berekeningen zal 4/5 punten genoeg zijn voor een plaats bij de beste 128 spelers in Final Stage. De volledige stand na dag twee is hier te bekijken.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *