Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dennie Olde Kalter - WDF World Championship 2023

Dennie Olde Kalter overtuigend naar achtste finales op Lakeside

Na de overwinning van Chris Landman was Dennie Olde Kalter de tweede Nederlander op het podium van Lakeside op woensdagmiddag. Zijn tegenstander was Darren Johnson.

Olde Kalter mocht de partij beginnen en opende met een 18-darter via de dubbel 8. De Nederlander speelde sterk in het begin van de wedstrijd en plaatste de break in de tweede leg met een strakke 87-finish. De derde leg ging in 15 darts naar Olde Kalter, waarmee de eerste set al snel voorbij was. Johnson had nog weinig te vertellen en leverde ook de eerste leg van de tweede set in. Een prime 64-finish leverde Olde Kalter de break voorsprong in. De Nederlander miste twee pijlen vanaf 70, maar mocht terugkomen nadat Johnson 120 niet van het bord kreeg. Via de dubbel 4 ging ook de vijfde leg op rij naar Olde Kalter. In de derde leg van de tweede set was het dan eindelijk raak voor Johnson. Met een 56-finish kwam ook de Engelsman op het scorebord. Hier zou het echter ook bij blijven voor Johnson, want met een 110-finish ging ook de tweede set naar Olde Kalter.

Na de onderbreking kwam Olde Kalter niet helemaal lekker op stoom in de eerste leg van de derde set. Johnson kreeg de nodige pijlen en wist uiteindelijk de dubbel 10 te vinden om de break te plaatsen. De break werd verzilverd door de Engelsman met een 16-darter en met een 13-darter ging zelfs de set naar Johnson. Het leek Olde Kalter wakker te schudden. Met een 14-darter plaatste de Nederlander meteen de break in de vierde set en met een 15-darter ging ook de tweede leg van de set naar ‘Dokkie’. Via de dubbel 2 besliste Olde Kalter de partij.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Dennie Olde Kalter: 87,20 / 36%
Darren Johnson: 80,40 / 27%

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *