Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Dennie Olde Kalter pakt eerste overwinning in Dutch Darts Quarantine League, ten koste van Van Peer

Afgelopen avond werd week 5 van de Dutch Darts Quarantine League gestart met een partij tussen Berry van Peer en Dennie Olde Kalter. Lees hier meer. 

Berry van Peer wist de bull te winnen en mocht daardoor de wedstrijd beginnen. Van Peer begon scorend erg sterk, maar miste veel dubbels. Dennie Olde Kalter miste een 133-finish voor de break, waardoor Van Peer via dubbel 5 toch zijn eigen leg hield. In de tweede leg plaatste Van Peer meteen de break met een 18-darter voor een 2-0 voorsprong. Olde Kalter wist in de derde leg de break meteen ongedaan te maken, met een 71-finish werd het 2-1. In de vierde leg miste Olde Kalter een 85-finish op de bull voor 2-2, met een 100-finish brak ‘Bionic’ naar 3-1.

Vanaf leg 5 kwam Olde Kalter er beter in en finishte erg goed. Zo brak Olde Kalter met een 13-darter terug voor 3-2 en verzilverde de break met een 17-darter voor 3-3. In de zevende leg wist Van Peer 120 niet uit te gooien, waardoor Olde Kalter met een 66-finish voor het eerst op voorsprong kwam. Beide heren gooiden een matige achtste leg, maar uiteindelijk hield de speler uit Hengelo zijn eigen leg voor een 5-3 voorsprong.

Van Peer antwoordde goed, want met een 96-finish hield hij zijn eigen leg voor 6-4. Een leg later pakte Olde Kalter met een 82-finish het eerste punt en zijn tweede punt in het toernooi. Van Peer hield zijn zenuwen in bedwang en kwam via dubbel 10 op 6-5 en moest de twaalfde leg beslissing brengen in de uitslag. De heren waren in de laatste leg erg aan elkaar gewaagd, maar met een hele knappe 105-finish pakte Olde Kalter de 7-5 overwinning! Hierdoor komt Olde Kalter op 3 punten en stijgt van plaats 8 naar plaats 5.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dennie Olde Kalter: 84,5 / 50%
Berry van Peer: 80,3 / 33%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Dennie Olde Kalter pakt eerste overwinning in Dutch Darts Quarantine League, ten koste van Van Peer