Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Dennie Olde Kalter verliest van thuisfavoriet Gawlas

Vrijdagmiddag is de tweede editie van de Czech Darts Open gestart. In de vijfde partij van de avondsessie maakte Dennie Olde Kalter zijn Euro Tour-debuut. In een spannende wedstrijd was het de Tsjech Adam Gawlas die nipt met 6-4 wist te winnen. Lees hier meer.

Het was Dennie Olde Kalter die de partij mocht beginnen, maar leverde meteen zijn eigen leg in. Met een 180’er en een 55-finish wist Adam Gawlas te breaken. Toch wist Olde Kalter een leg later meteen terug te breaken, met een 81-finish via de bull maakte hij er 1-1 van. Olde Kalter kreeg vervolgens 5 pijlen om zijn eigen leg te houden, maar miste. Hierdoor kon Gawlas opnieuw breaken en deed dat via dubbel 16. Dit keer verzilverde hij de break wel, met een 13-darter kwam de Tsjech 3-1 voor.

Olde Kalter kon in leg 5 wel zijn eigen leg houden, met een 98-finish kwam hij terug 3-2. Een leg later maakte de Nederlander ook de break ongedaan, met een 16-darter werd het 3-3. Ook dit keer kon Olde Kalter de break niet verzilveren, met een 95-finish via de bull brak ‘Flawlas’ opnieuw en bracht hem op een 4-3 voorsprong. Olde Kalter zorgde een leg later voor de vijfde break in de wedstrijd, dankzij een 116-finish werd het 4-4.

In de negende leg kreeg Olde Kalter drie pijlen op tops om voor het eerst op voorsprong te komen, maar miste. Gawlas profiteerde en brak wederom, dit keer met een 92-finish. Een leg later maakte de Tsjech het toch af, met een 16-darter verslaat hij Dennie Olde Kalter met 6-4.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Adam Gawlas: 86,00 / 54,50%
Dennie Olde Kalter: 85,32 / 28,6%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *