Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Dennie Olde Kalter

Dennie Olde Kalter wint eerste wedstrijd op Lakeside 2023

Dennie Olde Kalter was de laatste Nederlander die zondagavond in actie kwam op het podium van Lakeside. Antony Allen was zijn tegenstander.

Allen mocht de wedstrijd op het iconische podium beginnen, maar zag zich door Olde Kalter gebroken worden met een 17-darter. De Engelsman zorgde echter via de dubbel 16 direct voor de re-break, waarna Allen zijn leg met een 17-darter wist te behouden. De vierde leg ging in 14 pijlen naar de Nederlander en een vijfde leg moest worden gespeeld. Hierin was Olde Kalter scorend de betere, wat hem de eerste set opleverde met een 17-darter.

Door de break in de laatste leg mocht Olde Kalter de tweede set beginnen. Allen zette de Nederlander onder druk en via de dubbel 20 ging de eerste leg naar de Engelsman. Olde Kalter deed echter direct wat terug door in 17 darts terug te breken en het initiatief weer over te nemen. Met een 16-darter via de dubbel 10 kwam Olde Kalter op een 2-1 voorsprong in legs en dus ook op matchpoint. En deze werd benut door onze landgenoot. Met een 81-finish op de bulls-eye besliste Olde Kalter de partij in zijn voordeel.

Image courtesy of FOTO: Jos Groen / NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *