Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Dennis Nilsson de sterkste tijdens Pro Tour 4 in Finland

Dennis Nilsson heeft PDC Nordic & Baltic Tour 4 op zijn naam geschreven in Finland. De Zweed was o.a. te sterk voor Darius Labanauskas en Madars Razma. Lees hier meer.

Zondag stond in Finland de vierde PDC Nordic & Baltic Tour op het programma. In totaal hadden 53 spelers zich aangemeld om te strijden voor de titels. Het werd een weekend om snel te vergeten voor Matthías Örn Friðriksson, de IJslander verloor net als zaterdag in de eerste partij. Ook van Johan Engström moesten we al snel afscheid nemen, hij verloor in de tweede ronde van landgenoot Daniel Larsson.

De Deen Vladimir Andersen begon dit weekend als koploper, maar liet daar dit weekend weinig van zien. Zondag verloor hij bij de laatste 16 van Michael Ladefoged. De kwartfinales waren het eindstation voor Darius Labanauskas en Daniel Larsson. Ze verloor met 6-2 en 6-1 van Dennis Nilsson en Veijo Viinikka. De overige twee halve finalisten werden Brian Løkken en Madars Razma.

Nilsson en Razma bleven over in de finale. Razma mocht de finale beginnen en deed dat met een 16-darter in zijn eigen leg. Nilsson hield vervolgens ook zijn eigen leg. In de derde leg plaatste de Zweed de eerste break van de wedstrijd, met een 16-darter kwam Nilsson 2-1 voor. Die voorsprong wist Nilsson uit te breiden naar 4-1. In de zesde leg kreeg Razma de kans om terug te breaken, maar een 170-finish werd gemist op de bull. Nilsson bleef koel en kwam via dubbel 18 op matchpoint. Een leg later maakte ‘Iron Man’ het meteen af, dankzij een 96-finish wint de Zweed zijn eerste PDC Nordic & Baltic-titel van 2022.

Uitslagen

Kwartfinales
Dennis Nilsson 6-2 Darius Labanauskas
Veijo Viinikka 6-1 Daniel Larsson
Brian Løkken 6-3 Michael Ladefoged
Madars Razma 6-3 Benjamin Drue Reus

Halve finales
Dennis Nilsson 6-0 Veijo Viinikka
Madars Razma 6-3 Brian Løkken

Finale
Dennis Nilsson 6-1 Madars Razma

Order of Merit

Na 4 toernooien leidt Darius Labanauskas het klassement met een nipte voorsprong op Madars Razma. Op dit moment kwalificeert de Litouwer zich voor het WK.

  1. Darius Labanauskas 2125
  2. Madars Razma 2050
  3. Vladimir Anderson 1650
  4. Daniel Larsson 1400
  5. Dennis Nilsson 1250
  6. Benjamin Drue Reus 925
  7. Marko Kantele 850
  8. Brian Løkken 750

Nordic Darts Masters

De volgende 8 Nordic & Baltic spelers hebben zich geplaatst voor de World Series-evenement in Kopenhagen op 10 en 11 Juni:

Madars Razma
Darius Labanauskas
Vladimir Anderson
Daniel Larsson
Marko Kantele
Benjamin Drue Reus
Brian Løkken
Matthias Örn Fridriksson

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *