Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Dennis Nilsson wint zijn eerste PDC Nordic & Baltic Pro Tour

Afgelopen middag werd de vierde Pro Tour van het PDC Nordic & Baltic seizoen gespeeld in Denemarken. Net als zaterdag wisten Madars Razma, Darius Labanauskas en Dennis Nilsson wederom de halve finales te halen. Ulf Ceder was de andere halve finalist. Lees hier meer.

Route naar de halve finales
Madars Razma wist als nummer 1 geplaatst voor de derde keer de halve finales te halen. Omdat hij een geplaatste speler was had hij in de eerste ronde een bye. Vervolgens won de Let van Teuvo Haverinen (6-3), Søren Hedegaard (6-2) en Vladimir Anderson (6-2). Ulf Ceder wist zijn tweede halve finale van het seizoen te halen. Hij wist op weg naar de halve finales Cor Dekker (6-4), Tom Veje (6-1) en Oskar Lukasiak (6-2) uit te schakelen. Darius Labanauskas bereikte net als Razma zijn derde halve finale van het seizoen. Als tweede geplaatst bereikte hij de halve finales ten koste van Bent Lambertsen (6-3), Niels Jørgen Hansen (6-1) en Brian Løkken (6-4). Dennis Nilsson wist zich net als zaterdag te plaatsen voor de halve finales. Dit deed de Zweed zonder door in grote problemen te komen. Hij versloeg Janis Mustafejevs (6-1), Kim Viljanen (6-0), Ricky Nauman (6-1) en Hannu Suominen (6-2).

Halve finales
De eerste halve finale die werd gespeeld ging tussen Madars Razma en Ulf Ceder. Ceder won de bull, maar zag Razma de eerste leg afpakken. Met een geweldige 170-finish verzilverde Razma de break voor een 2-0 voorsprong. Met een 17-darter hield Ceder vervolgens zijn eigen leg voor 2-1. Ook Razma hield zijn eigen leg voor 3-1. In de vijfde leg brak Razma met een 80-finish en hield zijn eigen leg met een 15-darter voor 5-1. Ceder miste in zijn eigen leg 2 darts op de dubbel voor 5-2, met een 15-darter pakte Razma de 6-1 overwinning en zijn derde finale dit seizoen.

Madars Razma: 89,5/55%
Ulf Ceder: 80,5/17%

De tweede halve finale ging tussen Darius Labanauskas en Dennis Nilsson, een herhaling van de halve finale van Pro Tour 3 afgelopen zaterdag. De eerste twee legs gingen met de darts mee. Nilsson wist met een 76-finish te breaken en verzilverde de break met een 67-finish voor een 3-1 voorsprong. Met een 16-darter wist de Zweed nogmaals te breaken en hield ook zijn eigen leg met een 80-finish voor 5-1. In de zevende leg miste Nilsson twee matchdarts, met een 58-finish hield Labanauskas zijn eigen leg en kwam terug tot 5-2. Met een knappe 77-finish pakte Nilsson de 6-2 overwinning en zijn plaats in de finale.

Dennis Nilsson: 96,8/46%
Darius Labanauskas: 89,0/25%

Finale
De finale van de vierde Pro Tour van dit seizoen ging tussen Madars Razma en Dennis Nilsson. Razma wist de bull te winnen en mocht de finale beginnen. De eerste 4 legs gingen met de darts mee. In de vijfde leg wist Nilsson met een geweldige 170-finish te breaken. Nilsson miste vervolgens 6 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, met een 85-finish brak Razma gelijk terug naar 3-3. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee. In de beslissende miste Razma twee matchdarts op tops, met een meedogenloze 76-finish won Nilsson de finale 6-5 en pakte daarmee zijn eerste Pro Tour titel.

Dennis Nilsson: 86,1/38%
Madars Razma: 85,4/42%

Order of Merit
Na vier Pro Tours leidt Madars Razma de Order of Merit. Darius Labanauskas blijft tweede staan, maar heeft al een grote achterstand met de Let. Door de vroege uitschakeling van Marko Kantele wist Dennis Nilsson de derde plek over te nemen, terwijl Ulf Ceder nu de beste Fin is op de vierde plaats.

Beste darter per land:
Letland – Madars Razma (1)
Litouwen – Darius Labanauskas (2)
Zweden – Dennis Nilsson (3)
Finland – Ulf Ceder (4)
Denemarken – Steen Lysen (10)
IJsland – Hallgrimur Egilsson (21)
Noorwegen – Robert Wagner (31)

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *