Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Derde Euro Tour in 2019 voor Michael van Gerwen

Michael van Gerwen blijft de European Tour domineren. In Saarbrücken pakte hij titel nummer 31 door in de finale Ian White met 8-3 te verslaan.

In de vorige twee edities van de German Darts Open wist Ian White van de Michael van Gerwen te winnen. Dit toernooi was zo één van de weinige toernooien die MVG nooit won, maar daar kon vanavond verandering in komen. Hij moest zich dan wel over deze ‘vloek’ heen zetten. Hij wist in ieder geval de bull te winnen. Succes leverde dit ook meteen op, met een 18-darter kwam hij als eerste op voorsprong. Met een 17-darter kwam White echter ook meteen op het bord. Na deze ‘matige’ start versnelde MVG. Met een 13 en 12-darter, met 130-finish, bracht hij de stand op 3-1. Twee legs later was het al 5-1, na legs in 18 en 15 pijlen.

Drie 180’s op rij, twee van MVG en één van White, eindigden in een 12-darter van Van Gerwen. White gooide zich in zijn eigen leg daarna dood vanaf 93, waardoor MVG met een 13-darter weer een break pakte. In zijn eigen leg kon hij het nu afmaken. White stak hier echter een stokje voor, door met een 13-darter zijn leg terug te pakken. Hij bracht de stand hiermee op 7-2. Met een 15-darter verzilverde hij die break ook meteen. Verder liet Van Gerwen het niet komen. White miste nog wel een pijl voor nog een leg, maar met een 17-darter maakte MVG het toch af. Voor de Nederlander is het zijn derde Euro Tour van het jaar, en er zullen nog zeker meer volgen.

Michael van Gerwen: 101.01/43.75%
Ian White: 95.18/37.5%

Image courtesy of FOTO: Sven Neuschäfer (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *